Connect with us

Αθλητισμός

Προμηθέας Πάτρας x Παιδικά Χωριά SOS: Βιωματικό εργαστήριο σε μικρούς αθλητές για το διαδίκτυο

Published

on

Το απόγευμα της Τρίτης (16/4) πραγματοποιήθηκε στο Promitheas Park εκδήλωση για τους νεαρούς αθλητές της Ακαδημίας μας, ηλικίας 10-11 ετών, με θέμα την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Προμηθέα «Good Athlete Better Person», σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS.

Ο Οργανισμός του Προμηθέα, πέρα από την ανάδειξη σπουδαίων αθλητών, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με κύριο μέλημα την εκπαίδευση, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών, σχετικά με ζητήματα που είναι πάρα πολύ σημαντικά για τη ζωή τους και το μέλλον τους. Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να ενημερωθούν περί των βασικών αρχών ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο, να ανταλλάξουν απόψεις και να προικιστούν με συμβουλές από τους ειδικούς, για την προστασία τόσο του εαυτού τους, όσο και των αγαπημένων τους προσώπων. Άλλωστε, στόχος του «Good Athlete Better Person» είναι ακριβώς αυτός, να προσφέρει πολύπλευρες γνώσεις στους νεαρούς αθλητές και να συμβάλλει σε μια πολυεπίπεδη εξέλιξη του χαρακτήρα τους. δίνοντας βάση στη βιωματική και διαδραστική ενημέρωση, για ζητήματα μείζονος σημασίας της καθημερινότητάς τους.

 

 

Την εκδήλωση παρουσίασαν και συντόνισαν οι κοινωνικές λειτουργοί των Παιδικών Χωριών SOS Κατερίνα Τσίκα και Κατερίνα Παπαθεοφίλου, οι οποίες μίλησαν στα παιδιά, τα συμβούλεψαν πάνω στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες τους. Αξίζει να σημειωθεί, πως τα παιδιά τα περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο παίκτης της ομάδας μας, Χάιμε Ετσενίκε, ο οποίος μίλησε και εκείνος με τη σειρά του επί του θέματος, αναφέροντας τις δικές του εμπειρίες και τα προσωπικά του βιώματα.

 

 

Εκδηλώσεις σαν τη χθεσινή, δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα για το «Good Athlete Better Person», που έχει σαν αδιαπραγμάτευτο στόχο, να βάλει τα θεμέλια για το χτίσιμο ισχυρών προσωπικοτήτων στα νεαρά παιδιά της Ακαδημίας μας. Η επόμενη αντίστοιχη εκδήλωση θα έχει σαν θέμα την «Ψυχική Ανθεκτικότητα των Παιδιών». Περισσότερες πληροφορίες για την ημέρα, την ώρα και λοιπές λεπτομέρειες, θα γίνουν γνωστές της επόμενες ημέρες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement