Connect with us

Auto

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV3

Published

on

Η Kia θα διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων και πρώτο στη λίστα των παρουσιάσεων είναι το EV3, το νέο ηλεκτροκίνητο SUV της εταιρείας που έχει σκοπό να μεταφέρει την καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία του EV9 σε ένα πιο ευρύ κοινό καθώς θα είναι αισθητά πιο προσιτό οικονομικά.

Η βάση του νέου EV3 θα είναι μεν η πλατφόρμα «e-GMP» αλλά η αρχιτεκτονική του είναι 400 Volt, αντί 800 Volt, ακριβώς για να είναι πιο προσιτό οικονομικά. Θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα και η μπαταρία του με βάση όσο έχουμε υπόψη μας θα έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 58 kWh.

Τα οχήματα με τα οποία γίνεται η εξέλιξη του νέου μοντέλου της νοτιοκορεατικής εταιρείας είναι έντονα καμουφλαρισμένα. Ωστόσο, το αμάξωμά τους θυμίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό του πρωτότυπου (φωτογραφίες).

Οι πληροφορίες και πάλι αναφέρουν πως η τελική εικόνα δεν θα διαφοροποιείται σημαντικά από αυτήν του πρωτοτύπου, ότι η απόσταση από το έδαφος θα είναι σχετικά αυξημένο και ότι και τα φώτα με το προφίλ θα παραπέμπουν με τη σειρά τους στο κόνσεπτ.

Από την άλλη τα μοντέλα παραγωγής αναμένεται να έχουν πιο μικρούς τροχούς και πιο μεγάλους εξωτερικούς καθρέφτες.

Επίσης θα υπάρχει μαύρο προστατευτικό πλαστικό στους θόλους και στα μαρσπιέ, ενώ οι εξωτερικές χειρολαβές στις πίσω πόρτες είναι τοποθετημένες στην εκεί κολώνα και όχι στο πλάι του αμαξώματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το εσωτερικό του EV3 έχει στοιχεία από το αντίστοιχο του EV9. Στο ταμπλό του υπάρχουν τρεις οθόνες ενσωματωμένες σε ενιαίο πλαίσιο, στη λογική με την οποία υπάρχουν στο μεγάλο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Kia.

Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι ο επιλογέας για τη φορά κίνησης του νέου μοντέλου βρίσκεται στο τιμόνι και ότι στο κέντρο της κονσόλας υπάρχουν διακόπτες για τον χειρισμό του συστήματος κλιματισμού. Διακόπτες υπάρχουν και στο εμπρός υποβραχιόνιο.

Να σημειώσουμε ότι τα στελέχη της εταιρείας έχουν επιβεβαιώσει ότι το EV3 θα διατεθεί και σε πιο ισχυρή έκδοση, η οποία θα κάνει την εμφάνισή της στην πορεία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement