Connect with us

Events

ΑΧΑΪΑ: Την Πρωτομαγιά οι πρώτες πτήσεις στον Αραξο

Published

on

Ετοιμάζεται ο Άραξος για την νέα τουριστική σεζόν, καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των πρώτων αφίξεων στην Δυτική Ελλάδα εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αερολιμενάρχης του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας μιλώντας στον Max Fm, οι πρώτες πτήσεις στην περιοχή μας θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά.

Θα είναι δύο πτήσεις από την Ρουμανία. Δύο μέρες μετά, την Μεγάλη Παρασκευή, θα γίνουν και τρεις ακόμα πτήσεις αυτή τη φορά από την Γερμανία, ενώ όλος ο Μάιος περιλαμβάνει αφίξεις από χώρες όπως η Πολωνία, η Σλοβακία, τα Βέλγιο, η Ιταλία, η Τσεχία και η Λιθουανία.

Ωστόσο και το ερχόμενο καλοκαίρι θα λείψουν από τον Άραξο οι πτήσεις από την Ρωσία, την Λευκορωσία και την Ουκρανία λόγω του εμπάργκο και του πολέμου που συνεχίζεται, ενώ είναι αρκετά πιθανό να μην έχουμε φέτος αφίξεις και από το Ισραήλ (λόγω του πολέμου στη Γάζα), μια χώρα που πέρυσι έφερε στα μέρη μας πάνω από 13.000 επισκέπτες.

Πάντως, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, στον Άραξο αισιοδοξούν ότι φέτος θα έχουν μια καλή χρονιά, με την επιβατική κίνηση να έχει μια αυξητική τάση, με στόχο να αγγίξει το φράγμα των 150.000 επιβατών.

Σημειώνουμε ότι πριν από τις πρώτες αφίξεις για την τουριστική σεζόν, στις 15 Απριλίου αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Αράξου ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, μαζί με αρκετούς ακόμα «αθανάτους», ώστε να παρευρεθούν στην εκδήλωση της αφής της Ολυμπιακής φλόγας, που θα γίνει την επομένη στην Αρχαία Ολυμπία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement