Connect with us

Μαγειρική

Πάσχα με τις «Ψηλές Κορφές»

Published

on

Στις ψηλές κορφές της Σάμου, τα ορεινά αμπελοτόπια του άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου ριζώνουν σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς, φτιαγμένες για να αποστραγγίζουν το πολύτιμο χώμα. Εκεί, σε υψόμετρο 900 μέτρων, το Σαμιώτικο Μοσχάτο του Συνεταιρισμού της Σάμου εκφράζεται με ιδιαίτερο τρόπο, δίνοντας ένα λευκό, ξηρό κρασί, με εκλεπτυσμένο αρωματικό χαρακτήρα και γεύση αξέχαστη.

Ένα λευκό, ξηρό κρασί διαχρονικής αξίας και σταθερής ποιότητας, αγαπητό στους καταναλωτές μα και τους φανατικούς οινόφιλους ιδανική πρόταση για το Πάσχα.

Ο φινετσάτος του χαρακτήρας εκφράζεται στη μύτη, με εκλεπτυσμένα τα ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του μοσχάτου (ροζ τριαντάφυλλα) μαζί με τις εντυπωσιακές νότες λευκόσαρκων κυρίως φρούτων, όπως το πεπόνι και ροδάκινο. Η γεύση διακρίνεται για την ευχάριστη δροσιστική οξύτητα και την άκρως ικανοποιητική διάρκεια. Αυτά τα χαρακτηριστικά δίνουν στις «Ψηλές Κορφές» τη δυνατότητα να ανοίγουν μια πολύ μεγάλη παλέτα γευστικών συνδυασμών.

Πληθωρικά αρωματικές και γενναιόδωρες στο στόμα, με τη σωστή οξύτητα και τη μακρά επίγευση, οι «Ψηλές Κορφές» συνδυάζονται και με κρεατικά, καθώς εξισορροπούν τη λιπαρότητά τους. Συνδυάζονται με όλα σχεδόν τα ορεκτικά της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, ενώ η πλούσια γεύση του ταιριάζει υπέροχα με το μετσοβόνε και τις παλαιωμένες γραβιέρες. Αλλά και τα ζυμαρικά συνταιριάζουν εξαιρετικά με το ξηρό αυτό λευκό κρασί. Ειδικότερα σε συνδυασμό με θαλασσινές γεύσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement