Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Νέα» φυσιογνωμία για το κέντρο με την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος

Published

on

Από σήμερα Μ. Τετάρτη η αγορά στην Πάτρα επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς καθώς άνοιξαν πάλι εμπορικά καταστήματα, τραπεζικά υποκαταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες και γραφεία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλη εστιάζει πλέον στην πεζοδρόμηση της Μαιζώνος και την πιθανή αλλαγή της φυσιογνωμίας του κέντρου της πόλης. Παρά το γεγονός ότι οι πεζοδρομήσεις θα φέρουν επισκέπτες αλλά και τουρίστες, ο Σύλλογος ζήτησε εκ νέου από το δήμο να περιορίσει τις νέες άδειες για τραπεζοκαθίσματα. Στόχος είναι ο ιστορικός αυτός δρόμος με τις κάθετες οδούς και τα εμπορικά τετράγωνα, να διατηρήσει την τρέχουσα εμπορική φυσιογνωμία του.
Η ατζέντα επαφών για τους εμπόρους είναι συγκεκριμένη: Καλύτερη αξιοποίηση παραλιακού μετώπου της πόλης και νέα μαρίνα, πεζοδρομήσεις με ελεγχόμενη στάθμευση και νέες θέσεις για ΙΧ που θα βελτιώνουν το κυκλοφοριακό, αστυνόμευση και αντιδρομήσεις που θα διευκολύνουν το καταναλωτικό κοινό να διατηρήσει την πρόσβαση στα καταστήματα της Μαιζώνος αλλά και μέτρα για το παραεμπόριο ιδιαίτερα στις αργίες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement