Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η έλλειψη επισκεπτών «άδειασε» ταμεία-Πτώση στην Πασχαλινή κίνηση για τα εμπορικά καταστήματαστην Πάτρα 

Published

on

Πτωτική τάση στο εμπόριο, σε σχέση με το 2023, καταγράφεται στα περισσότερα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, λίγο πριν τον επίσημο απολογισμό της φετινής Πασχαλινής περιόδου. Ο απολογισμός αναμένεται να επιβεβαιωθεί σήμερα με βάση στοιχεία από τους τζίρους που έγιναν σε όλες τις περιφερειακές πόλεις.

Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν βιαστικά το Μεγ. Σάββατο λίγο πριν την Ανάσταση , θα κάνουν αναλυτικά ταμείο από σήμερα Τετάρτη της Διακαινησίμου εβδομάδος μετά την διακοπή, επί τριήμερο, της λειτουργίας της αγοράς λόγω και της «προσθήκης», χθες Τρίτη του Πάσχα, της «εμβόλιμης» αργίας της Πρωτομαγιάς.
Τα πιο απαισιόδοξε νέα αναμένεται να έρθουν από περιοχές όπου σημαντικό ρόλο στην τοπική παραγωγική ζωή και οικονομία φαίνεται ότι έχει η αποδυνάμωση των αγροτών, της γεωργικής παραγωγής αλλά και του εισοδήματος λόγω και της πρόσφατης περικοπής των κοινοτικών επιδοτήσεων.
Πρόκειται για πολλά αστικά κέντρα στην Πελοπόννησο και, ειδικά για το Αίγιο σε επίπεδο νομού Αχαΐας, όπου η πτώση του τζίρου στο λιανεμπόριο, σε σχέση με το 2023, ξεπερνά το 25% φέτος.
Σε σχέση με την Πάτρα δεν υπάρχει ακόμη μια πλήρης εικόνα, θεωρείται όμως δεδομένο ότι η Πασχαλινή αγορά διασώθηκε σε ελάχιστους κλάδους, κυρίως στα τρόφιμα, με το εμπόριο σε είδη ένδυσης, υπόδησης και τα δώρα, να καταγράφει πτώση κοντά στο 20%.
Το γεγονός ότι η Πάτρα, έστω και για λίγα 24ωρα, μετά την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου έως και το Μ. Σάββατο 4 του μηνός, λειτούργησε και ως περιφερειακή αγορά, φαίνεται ότι διέσωσε μέρος από τις απώλειες στην κίνηση για αγορές στην πόλη που είχε κινηθεί πτωτικά έως και 30% στις αρχές της Μ. Εβδομάδας.
Μεγάλο πρόβλημα για πολλές περιοχές της περιφέρειας είναι το πρόβλημα με την έλλειψη τουριστικής επισκεψιμότητας, σε σχέση με τα Νησιά του Ιονίου αλλά και όσους ταξίδεψαν παραδοσιακά εκτός Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το Πάσχα, σε Μύκονο, Πάρο, Κρήτη κλπ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement