Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο επίκεντρο η σταφίδα

Published

on

 

Συγκέντρωση  αγροτών χθες στην πλατεία Γεωργίου και παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου πραγματοποίησαν χθες το πρωί αγρότες από την Αχαΐα, την Ηλεία και τη Ζάκυνθο ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης των σταφιδοπαραγωγών. Aμέσως μετά οι αγρότες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΛΓΑ, καταθέτοντας υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τα οποία εστιάζονται στα εξής:

-Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών από την κυβέρνηση για την αποτροπή της σταφιδικής κρίσης λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Να ισχύσουν τα μέτρα όπως και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, επιχειρήσεις κ.τ.λ.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τη σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

-Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των αγροτών από τη Ζάκυνθο, Ιωάννης Ζήβας «η κατάσταση με τους σταφιδοπαραγωγούς έχει φθάσει στο απροχώρητο. Αρκετοί συνάδελφοί μας έχουν το προϊόν τους στις αποθήκες και σαπίζει, ενώ άλλοι έχουν πουλήσει στους εμπόρους χωρίς να έχουν κλείσει τιμή. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα στήριξης».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement