Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Ιπποκράτης”: “Το Πολυτεχνείο ζει”, επίκαιρα τα μηνύματά του

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ‘Ο Αγιος Ανδρέας” τιμά την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων και του Ελληνικού Λαού, τον Νοέμβρη του 1973.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: “Σήμερα 47 χρόνια μετά την εξέγερση, της νεολαίας ενάντια στην
Δικτατορία, η  εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών, παραμένει ο φωτεινός φάρος κάθε δημοκρατικού αγώνα, κάθε δημοκρατικού πολίτη. Το Πολυτεχνείο ζει γιατί τα αιτήματά του είναι πάντα επίκαιρα.
Το διαχρονικό  σύνθημά του «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» εξακολουθεί και σήμερα να μας εμπνέει. Η εξέγερση των φοιτητών το 73 μας υπενθυμίζει πως ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του, πως η ελπίδα της κάθε κοινωνίας, οι νέοι της, μπορούν να ανατρέψουν κάθε δύναμη που τους στερεί το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με την πανδημία, που σαρώνει ολόκληρο τον πλανήτη και χτυπά ανελέητα και την πατρίδα μας. Και μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε, φέτος, τη μνήμη
των αγωνιστών του Πολυτεχνείου με πορείες στους δρόμους, λόγω της πανδημίας, παρ΄ όλα αυτά όμως οι εργαζόμενοι της χώρας μας, στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι νέοι κι οι
συνταξιούχοι δίνουμε καθημερινά την μάχη – τον αγώνα, κάτω απ΄ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, μας βρίσκει αντιμέτωπους με την Απαράδεκτη   και   αντισυνταγματική    απόφαση   της  Κυβέρνησης  που απαγορεύει   τις   υπαίθριες   συναθροίσεις   άνω  των  4   ατόμων,
από   7   έως   30 Νοέμβρη, λόγω της επιθετικής έξαρσης της πανδημίας σε όλη τη χώρα, παρ΄ ότι εμείς οι Εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις μας, εν μέσω αυτής της πανδημίας, όπως και με την προχθεσινή στις
12/11/20, γνωρίζουν να κάνουν κινητοποιήσεις με όλα τα μέτρα ασφάλειας. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ευαισθητοποιημένοι και ξέρουμε να τηρούμε απόλυτα τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του ιού.
Οι   πολίτες   έχουν   επιδείξει   στη   μεγάλη   πλειοψηφία, υπεύθυνη   στάση   για μεγάλο   χρονικό   διάστημα,   τηρώντας   τα μέτρα   ατομικής   προστασίας   με   κόστος οικονομικό, κοινωνικό, οικογενειακό. Συνεπώς θεωρούμε απαράδεκτο και αντισυνταγματικό, να απαγορευτούν από την Κυβέρνηση δια  νόμου, οι υπαίθριες συναθροίσεις
άνω των  4 ατόμων. Η καταπολέμηση του κορωνοϊού δεν επιτυγχάνεται με κατασταλτικά μέτρα, αλλά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην υγειονομική κρισιμότητα της κατάστασης για   την   οποία
ευθύνονται και  οι  χρόνιες   παθογένειες  του Συστήματος   Υγείας (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, έλλειψη ΜΕΘ, πρόληψη κλπ.). Η κυβέρνηση είχε το περιθώριο να κουβεντιάσει και να συμφωνήσει με τους
φορείς ένα πλαίσιο εκδηλώσεων, που δεν έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ως εκ τούτου, προχώρησε στα γνωστά αντιδημοκρατικά της μέτρα, μέτρα που καταγγέλλουμε και που ζητάμε να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ.
Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Εργαζόμενους στον χώρο του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, λόγω των αυταρχικών συμπεριφορών και πρακτικών που υπάρχουν, πρακτικές που
δυστυχώς σηματοδοτούν και σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας σε συγκεκριμένους χώρους και κλάδους και βεβαίως λόγω και της μη αντιμετώπισης των προβλημάτων μας και των σοβαρών παρανομιών που
συντελούνται υπέρ των ημετέρων και κατά των μη αρεστών.
Με αφορμή λοιπόν τον φετινό εορτασμό, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τούς Συναδέλφους, όλους τους Εργαζόμενους, όλους τούς Πολίτες να εκδηλώσουν την  τιμή τους στους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου, δηλώνοντάς τους ότι θα συνεχίσουμε τους αγώνες.
Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ω Ν Τ Α Σ
 ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
 ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.
 ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ και βεβαίως ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.
 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

 ΕΦΑΡΜΟΓΗ της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ που ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ η ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ επιτέλους των ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
ΤΟ Πολυτεχνείο ΖΕΙ και θα ΖΕΙ στους αγώνες μας.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ
Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οι απώλειες των συμπολιτών μας-Κηδεύονται την Παρασκευή(30/9)

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πολυαγαπημένη μας
ΖΩΗ ΔΗΜ. ΔΡΟΥΚΑ
(ΕΤΩΝ 65)
Κηδεύουμε Παρασκευή 30-9-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κουμπερίου Αχαΐας.
Ο σύζυγος: Δημήτριος. Τα παιδιά: Παναγιώτης και Βασιλική Δρούκα, Αριστομένης και Μαρία Δρούκα, Ιωάννα Δρούκα. Η μητέρα: Παναγιώτα. Τα εγγόνια: Δημήτρης, Ελένη, Ζωή, Μαριάννα, Μελίνα. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

Την πολυαγαπημένη μας
ΒΑΣΙΛΙΚΗ (χήρα) ΚΩΝ. ΦΕΤΕΚΕΚΗ
(ΕΤΩΝ 90)
Κηδεύουμε Παρασκευή 30-9-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρουσίου Καλαβρύτων.
Τα παιδιά: Ζωή (χήρα) Αντ. Γεωργοπούλου, Θεοδώρα και Παναγιώτης Κοκοβίκας, Ευαγγελία και Θεοφάνης Αντωνόπουλος, Παναγιώτα και Νικόλαος Ψαρράκος, Γεωργία και Αθανάσιος Πλώτας, Αχιλλέας και Πολυξένη Φετεκέκη. Τα εγγόνια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έχασε τη μάχη ο Φίλιππος Χαραλαμπόπουλος(ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναχώρησε για το τελευταίο ταξίδι, μετά από γενναία μάχη που έδωσε με την ασθένειά του, σε ηλικία 69 ετών, ο συμπολίτης μας Φίλιππος Χαραλαμπόπουλος.

Ο 69χρονος, πατέρας μιας κόρης της Νάντιας που ζει στην Αθήνα, είχε εργαστεί επί σειρά ετών ως μουσικός στο Πολεμικό Ναυτικό και μετά τη συνταξιοδότησή του επέστρεψε στη γενέτειρά του, εδώ που έζησε και μεγάλωσε ως παιδί.

Ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας και ήταν πολύ δεμένος με τα τέσσερα αδέλφια του, τον Δημήτρη Χαραλαμπόπουλο (ο οποίος είχε διατελέσει διαιτητής μπάσκετ), τον Χαράλαμπο Χαραλαμπόπουλο, την Ελένη Φλωράτου (μητέρα του Πατρινού επιχειρηματία Κώστα Φλωράτου) και τον αείμνηστο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Ζούσε στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου, ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός και αγαπητός, ενώ ήταν υποστηρικτής του πατρινού αθλητισμού και βρισκόταν πάντα στις κερκίδες απολαμβάνοντας τα παιχνίδια του Απόλλωνα και της Παναχαϊκής. Η αναγγελία του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Google έρχεται στην Πάτρα-Ο τεχνολογικός κολοσσός την επέλεξε για τη λειτουργία Κέντρου Αριστείας για τη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις όλων των εποχών, αυτή της Google, έρχεται και στην Πάτρα, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός επέλεξε την αχαϊκή πρωτεύουσα για τη λειτουργία ενός Κέντρου Αριστείας για τη Βιωσιμότητα και για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, την πρόθεση της να «χτίσει» μία ισχυρή βάση στην Ελλάδα μέσα από ένα πολυεπίπεδο και διευρυμένο επενδυτικό σχέδιο με «αιχμή» την κατασκευή Data Centers και τη δημιουργία του πρώτου «Cloud Region» στη νοτιοανατολική Ευρώπη ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Google σε εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα σχέδιο το οποίο όπως τόνισε η πρόεδρος της Google Cloud International κυρία Adaire Fox Martin επικαλούμενη σχετική μελέτη της AlphaBeta Economics, θα συνεισφέρει ως το 2030 συνολικά 2,2 δισ δολάρια στο ελληνικό ΑΕΠ και θα υποστηρίξει τη δημιουργία πάνω από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.
Το επενδυτικό σχέδιο και τα προγράμματα που παρουσίασαν η κυρία Fox Martin και η επικεφαλής της Google ΝΑ Ευρώπης κυρία Πέγκυ Αντωνάκου «πατάνε» συνολικά σε πέντε πυλώνες. Σε αυτούς είναι:
*Η δημιουργία του Cloud Region, που θα ενισχύσει τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας προσδίδοντας της παράλληλα και περιφερειακό ρόλο στον ψηφιακό χάρτη,
*Η δημιουργία δύο Κέντρων Αριστείας σε συνεργασία με την Deloitte σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αφιερωμένα στη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη, όπου θα αναπτύσσονται λύσεις που βασίζονται στο cloud και τη μηχανική εκμάθηση για την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή
*Η υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος που θα βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να επιταχύνουν τον βιώσιμο μετασχηματισμό τους και να επικοινωνήσουν τις περιβαλλοντικές τους δράσεις, σε συνεργασία και με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC)
*Η υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων υποεκπροσωπούμενων κοινοτήτων που επικεντρώνονται σε βιώσιμες λύσεις και στον οικοτουρισμό στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα ανακοινώθηκε πως ο φιλανθρωπικός βραχίονας του πολυεθνικού Ομίλου, Google.org, θα προσφέρει στον οργανισμό INCO και στο Impact Hub χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ
*Η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στο παγκόσμιο κοινό μέσα απ’ την ψηφιακή πλατφόρμα Google Arts & Culture σε συνεργασία με το υπ. Πολιτισμού
Απ’ όλα τα παραπάνω βέβαια ξεχωρίζει η δημιουργία του Google Cloud Region μέσα απ’ την κατασκευή Data Centers. Αν και στην παρουσίαση δεν αναφέρθηκε το ακριβές ποσό του επενδυτικού σχεδίου, εκτιμάται ότι αυτό θα είναι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ελληνική οικονομία. Επίσης μετά και την επένδυση που θα κάνει η Google πλέον η Ελλάδα θα φιλοξενεί υποδομές και των τριών μεγάλων «παικτών» στην τεχνολογία Cloud (σσ Google, AWS, Microsoft).

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα