Connect with us

Μαγειρική

Πιλάφι με πλιγούρι, κουκουνάρι και γαρίδες  

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1½ φλιτζάνι πλιγούρι

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου από κύβο

2 κουτ. σούπας κουκουναρόσποροι καβουρδισμένοι

1 φλιτζάνι τοματίνια κομμένα στη μέση

1 πιπεριά κόκκινη, ψημένη και κομμένη σε κύβους

20 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες

1 φλιτζάνι τομάτα τριμμένη

1 τομάτα κομμένη σε κύβους

1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας κύμινο

2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι ή 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το πλιγούρι και το σοτάρετε για 3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζετε για 20 λεπτά, μέχρι να το απορροφήσει εντελώς. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Ανακατεύετε το κουκουνάρι με τα τοματίνια και τους κύβους της πιπεριάς. Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε την τριμμένη τομάτα, την τομάτα σε κύβους, το θυμάρι, τον μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το κύμινο, το βαλσαμικό ξίδι ή το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα προσθέτετε στο μίγμα με το πλιγούρι μαζί με τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το πιλάφι ζεστό, γαρνίροντας με τα τοματίνια, το κουκουνάρι και την πιπεριά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement