Connect with us

Παναχαϊκή

Αύριο το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2, την Τετάρτη συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι και εκτιμάται πως άμεσα έρχεται η επιστροφή στις προπονήσεις

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Με τα πρώτα σημάδια μείωσης κρουσμάτων αλλά και εισαγωγών στην ΜΕΘ να έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα τελευταία 24ωρα, στο στρατόπεδο της Σούπερ Λιγκ 2 υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως έφτασε η ώρα για να γίνει το πρώτο βήμα για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Όταν λέμε πρώτο βήμα εννοούμε να ανάψει η επιτροπή λοιμωξιολόγων το «πράσινο φως» για να διεξαγάγονται πλέον ομαδικές προπονήσεις, κάτι που λέγεται πως θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης και αναμένεται να μπει στο τραπέζι το θέμα της Σούπερ Λιγκ 2.
Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο αφού όλα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Όμως από την μια οι πιέσεις από όλους τους φορείς και από την άλλη ότι πλέον πιέζει ο χρόνος για να δούμε δράση, οι λοιμωξιολόγοι λογικά θα ανάψουν «πράσινο φως» για επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις και ανάλογα των εξελίξεων, θα έρθει και η απόφαση για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ
Μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό πως μετά από ενέργειες συντάχθηκε από την ΕΠΟ κοινή επιστολή, προκειμένου να υπάρξει άμεση συνάντηση με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, ώστε να κατατεθούν τα επιχειρήματα με στόχο να αρχίσει επιτέλους η δράση στις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες.
Την επιστολή υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος και οι ομόλογοί του σε Σούπερ Λίγκα, Ένωση SL2-FL και ΠΣΑΠ, δηλαδή οι Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Λεωνίδας Λεουτσάκος και Γιώργος Μπαντής και απομένει να δούμε αν θα υπάρξει ανταπόκριση.
ΑΥΡΙΟ Δ.Σ. ΣΤΗ ΛΙΓΚΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΑΡΛΟ
Εκτός από την επιτροπή της Τέταρτης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το Δ.Σ. που θα γίνει αύριο- μέσω τηλεδιάσκεψης- στην Σούπερ Λιγκ 2, ένα Δ.Σ. που η Παναχαϊκή ήταν από τις ομάδες που μπήκαν μπροστά προκειμένου να διεξαχθεί.
Τι περιμένουμε στο αυριανό ΔΣ; Πρώτα από όλα το προεδρείο να ενημερώσει τις ΠΑΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της πρεμιέρας και από εκεί θα γίνουν προτάσεις από τις ομάδες για τις επόμενες κινήσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής Γιώργος Μπάρλος θα καταθέσει προτάσεις σε δύο σκέλη, το ένα έχει να κάνει με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το άλλο με το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την ΕΡΤ.
Λέγεται πως θα προτείνει να υπογραφεί το συντομότερο το συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση και να δοθεί άμεσα η 1η δόση στις ΠΑΕ ώστε και οι τελευταίες να μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα το δύσκολο διάστημα που περνούν όλες οι ομάδες λόγω του lockdown.
Βέβαια χωρίς σαφή στοιχεία για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πόσες αγωνιστικές θα διεξαχθούν και πότε θα τελειώσουν είναι πολύ δύσκολο η ΕΡΤ να υπογράψει συμβόλαιο όμως θα γίνει μια προσπάθεια από όλες τις ΠΑΕ να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.
Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ
Από εκεί και πέρα στο στρατόπεδο της πατρινής ομάδας δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή τις τελευταίες μέρες και άπαντες είναι σε στάση αναμονής. Ο τεχνικός της ομάδας Νίκος Παπαδόπουλος παραμένει στην Πάτρα προκειμένου να επιβλέπει αφενός το θέμα της δουλειάς που κάνουν οι παίκτες έστω και σε ατομικό επίπεδο και αφετέρου την ψυχολογία των παικτών.
Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός είναι σχεδόν κάθε μέρα σε ανοιχτή γραμμή με τους παίκτες του ρίχτοντας βάρος στο κομμάτι της ψυχολογίας.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως ο Έλληνας τεχνικός μιλώντας στο φιλικό του περιβάλλον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δουλειά που έχουν κάνει οι παίκτες τόσο εντός γηπέδου στο διάστημα πριν από την καραντίνα όσο και κατά το διάστημα του lockdown που προσπαθούν όσο καλύτερα μπορούν.
• Ένα θέμα που έχει τη δική του σημασία είναι πως αν οι εδικοί ανάψουν πράσινο φως για ομαδικές προπονήσεις, θα μπορούν να γίνονται φιλικά παιχνίδια; Αν πάντως επιτρέπονται τα φιλικά παιχνίδια θα είναι κάτι θετικό για τις ομάδες…

Ροή ειδήσεων

Advertisement