Connect with us

Πολιτισμός

«Ρότα» για την Πάτρα-Μία ομάδα ανήσυχων πολιτών ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις τέχνες και τον πολιτισμό

Published

on

Σε μια εποχή έντονων αλλαγών και ανακατατάξεων, μια ομάδα ανήσυχων πολιτών της Πάτρας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όραμα και μεράκι για την πολιτιστική δραστηριότητα και το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πόλης.

Συγκρότησαν την ομάδα «Π-rota» για την κοινωνία και τον πολιτισμό, με σκοπό να ξαναβάλουν την Πάτρα στον πολιτιστικό χάρτη. Η «Γ» παρουσιάζει σήμερα τους στόχους και τις δράσεις της ομάδας.

ΕΡ. Τι είναι η «Π-rota»;

ΑΠ.: H Π-rota είναι μια ένωση ανήσυχων Πατρινών. Μια ένωση ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τις εξελίξεις γύρω τους εντός και εκτός της πόλης μας. Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να δούμε την πόλη μας να βελτιώνεται σε κάθε τομέα που επηρεάζει την ζωή των ανθρώπων και την κοινωνία ως σύνολο και αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε και να δράσουμε για αυτή την αλλαγή που επιθυμούμε. Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε έναν φάρο για όλους τους πατρινούς με σκοπό την δράση και την δημιουργία.

ΕΡ.: Πως αποφασίσατε να προχωρήσετε σε αυτήν την δράση;

ΑΠ.: Μια τέτοια απόφαση ήταν το αποτέλεσμα συζητήσεων και προσπαθειών να βρούμε λύση στα ζητήματα που μας ταλανίζουν ως πολίτες και δημότες μιας από τις ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα. Μας ώθησε η αγάπη μας για τις τέχνες και τον πολιτισμό και η αγάπη μας για την Πάτρα. Αποφασίσαμε πως ο καλύτερος τρόπος να αλλάξεις κάτι, είναι να γίνεις εσύ ο ίδιος ή αλλαγή που θες να δεις.

ΕΡ.: Ποια είναι τα μέλη της ομάδας σας;

ΑΠ.: Η ομάδα μας δεν στηρίζεται σε δομές διοίκησης και εξουσίας. Είμαστε απλά μια συλλογικότητα που συζητάμε και δρούμε. Είμαστε ανοιχτοί για όλους όσοι μοιράζονται τις ίδιες έγνοιες με εμάς, τους ίδιους προβληματισμούς και το μεράκι μας για μια καλύτερη κοινωνία.

ΕΡ.: Ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις σας;

ΑΠ.: Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε μια ένωση προβληματισμού με το βλέμμα στο μέλλον. Ένας φορέας δράσης και εξέλιξης, μια ισχυρή ομάδα ανθρώπων που θα πιέζει και θα δρα για το καλύτερο. Ένα ενεργό κύτταρο της κοινωνίας που ζούμε και ένας φορέας που θα επικοινωνήσει τις ιδέες του για την κοινωνία και την βελτίωση της.

ΕΡ.: Τι δράσεις έχετε προγραμματίσει;

ΑΠ.: Οι δράσεις μας θέλουμε να κάνουμε είναι πολυποίκιλες. Θέλουμε να καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα ώστε να είμαστε πραγματικά ένας ανοιχτός οργανισμός στον οποίο ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει και να καταθέσει τις απόψεις του, να δράσει και γίνει ο ίδιος αυτό που θέλει να δει στην κοινωνία. Όπως είναι προφανές, η αβεβαιότητα που δημιουργεί η πανδημία δεν μας επιτρέπει να έχουμε συγκεκριμένο πλάνο δράσεων στο άμεσο μέλλον. Να είστε σίγουροι όμως πως όταν τα πράγματα είναι καυτερά θα λάβουμε δράση και μάλιστα μαζική.

Ροή ειδήσεων

Advertisement