Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μ. Πλώτα: «Είμαστε ενεργοί, παρά την πανδημία»

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Πρόκειται για ένα φρέσκο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή και δη στην Δυτική Ελλάδα, η οποία σε μια δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας, αναλαμβάνει ένα νευραλγικό πόστο στο κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ.

Ο λόγος για την γιατρό Μαρία Πλώτα η οποία εδώ και λίγες μέρες είναι η νέα συντονίστρια Κομματικών Οργανώσεων Δυτικής Ελλάδος και έχει αναλάβει να φέρει νέο άνεμο στις πρωτοβουλίες του κόμματος ώστε να βοηθήσει ποικιλοτρόπως τις διαδικασίες και κατ’ επέκταση τα διάφορα ζητήματα που υπάρχουν στην περιοχή.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στον Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και είναι μέλος της Επιτροπής Ογκολογίας και Χρονίων Παθήσεων από την ίδρυσή της.
Η Μαρία Πλώτα μίλησε χθες στην «Γ» και ανέλυσε τις πρώτες της κινήσεις και ποιοι είναι οι στόχοι της.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
-Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες που θα κινηθείτε το επόμενο διάστημα προκειμένου να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα;
Μ.Π.: «Η Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος μας, όπως ξέρετε, έχει την ευθύνη του συντονισμού όλων των Περιφερειακών Οργανώσεων καθώς και του Τομέα των Ετεροδημοτών. Ένας βασικός μας στόχος είναι η διάδραση με τους εκάστοτε Υπουργούς. Αυτό σημαίνει, ότι μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις, τις μεταρρυθμίσεις κ.ο.κ., ενώ ταυτόχρονα απαντούν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς των στελεχών μας. Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, η διάδραση αυτή, δεδομένων των συνθηκών, γίνεται διαδικτυακά μέσω τηλεδιασκέψεων. Χαρακτηριστικά έχουν πραγματοποιηθεί ήδη αρκετές διαδικτυακές συναντήσεις με την κ. Κεραμέως, τον κ. Βορίδη, τον κ. Πιερρακάκη και θα ακολουθήσουν κι άλλες.
Έτερος βασικός στόχος της Γραμματείας είναι η συμμετοχή στην Πολιτική Ακαδημία, από την οποία ενημερωνόμαστε και την οποία ενημερώνουμε κι εμείς με τη σειρά μας για τις πολιτικές θέσεις του Κόμματός μας, αλληλοεπιδρώντας στη διαμόρφωσή και οριστικοποίησή των πολιτικών μας θέσεων.
Καθήκον, τόσο δικό μου, όσο και των υπόλοιπων στελεχών που απαρτίζουν την Γραμματεία Οργανωτικού, είναι η άμεση επαφή με τις τοπικές Οργανώσεις, με τα μέλη των οποίων συνεργαζόμαστε στενά για την ανάδειξη και επίλυση, είτε οργανωτικών, είτε ευρύτερων προβλημάτων που μπορεί να υπάρχουν.
-Με δεδομένο ότι όταν ένα κόμμα είναι κυβέρνηση, αδρανούν οι οργανώσεις, πώς θα επιδιώξετε να είναι σε εγρήγορση;
Μ.Π.: «Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω ως προς αυτό. Είμαστε ιδιαίτερα ενεργοί, απλά λόγω πανδημίας όλες οι επικοινωνίες μας γίνονται μέσω διαδικτύου και όχι δια ζώσης, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει σε κάποιο βαθμό τις δράσεις μας. Γι’ αυτό το λόγο, ίσως εκ πρώτης όψεως δίνεται η εντύπωση μίας κάποιας αδράνειας, καθώς οι κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις μας πλέον δεν είναι ορατές».
-Στη ατζέντα σας ποιες είναι οι προτεραιότητες, σε ότι αφορά το συντονισμό των τοπικών οργανώσεων;
Μ.Π.: «Βασική προτεραιότητα για μένα είναι η αγαστή συνεργασία με τα μέλη των τοπικών οργανώσεων και η επίλυση των όποιων προβλημάτων μπορεί να προκύψουν. Σίγουρα, αυτό καθίσταται πιο δύσκολο την δεδομένη περίοδο, γιατί από την στιγμή που δεν υπάρχει η δια ζώσης συνάντηση και δεν είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τη χρήση των μέσων τηλεδιάσκεψης, η επικοινωνία δυστυχώς μπορεί να γίνει λίγο πιο προβληματική».
-Υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα, στα οποία κατά την άποψη σας, πρέπει να συμβάλουν και οι τοπικές οργανώσεις, ώστε να πάρουν το δρόμο της επίλυσης;
Μ.Π.: «Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα σε κάθε τοπική κοινωνία. Η Γραμματεία αποτελεί την ραχοκοκαλιά του κόμματος και ως εκ τούτου ένας βασικός της ρόλος είναι να συμβάλλει στην επίλυση όλων των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν».
-Η πανδημία είναι το νούμερο ένα ζήτημα που απασχολεί. Με ποιον τρόπο σκέπτεστε να συντονίζετε την όλη διαδικασία και να συνεισφέρετε στη μάχη που δίνεται όλο αυτό το διάστημα;
Μ.Π.: «Όπως προανέφερα, ο όλος συντονισμός γίνεται τηλεφωνικά και διαδικτυακά. Ακολουθούμε πιστά και με σεβασμό όλες τις οδηγίες της Επιστημονικής Επιτροπής και προτρέπουμε όλα μας τα μέλη να κάνουν το ίδιο με υπομονή και επιμονή, ώστε να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατόν, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Όσον αφορά τη συνεισφορά μας, ως προς τη δύσκολη και επίπονη αυτή μάχη που δίνουμε όλοι μαζί όλο αυτό το διάστημα, πραγματοποιούνται από την Γραμματεία διάφορες δράσεις όπως εθελοντικές αιμοδοσίες, συλλογή υγειονομικών υλικών κ.α. Προσωπική μου συνεισφορά, πέραν αυτών, είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων από μέρους μου και η προτροπή όλων προς την κατεύθυνση της συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ως υγειονομικό προσωπικό δε, θεωρώ ύψιστο καθήκον και τιμή μου, τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα εμβολιασμού».

Ροή ειδήσεων

Advertisement