Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Βράζει» η Αχαΐα-Την ώρα που αυξάνονται οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία οι Πατρινοί έκαναν «γιουρούσι» σε παραλίες και πλατείες

Published

on

Ο ανοιξιάτικος καιρός έβγαλε χθες τους Πατρινούς από τα σπίτια τους, παρά την «τρικυμία» του κορωνοϊού που εξακολουθεί να σαρώνει την Αχαΐα.

Χθες Μαρίνα, Νότιο Πάρκο, Πλαζ, Δασύλλιο, πλατείες κι άλλοι κοινόχρηστοι χώροι περιπάτου «πλημμύρισαν» από κόσμο, όταν στα Νοσοκομεία της Πάτρας η κατάσταση παραμένει ασφυκτική, με τις νοσηλείες μάλιστα, να παρουσιάζουν μικρή αύξηση.
Την ίδια ώρα ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην Αχαΐα, δεδομένης της αργίας, ήταν υψηλός φθάνοντας τις 54 νέες μολύνσεις.
Οι δείκτες της πανδημίας παραμένουν σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα πιέζοντας ασφυκτικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μεταθέτοντας για αργότερα τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Μπορεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να είναι αισθητά μειωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα λίγα τεστ που έγιναν το Σάββατο. Την ίδια στιγμή, νέο αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας καταγράφουν οι διασωληνωμένοι, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι νέοι θάνατοι.

226 ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στην Πάτρα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό έφθασαν χθες τους 226. Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονταν 110 ασθενείς στις Κλινικές κορωνοϊού και 25 στις ΜΕΘ Covid, ενώ αντίστοιχα, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» που εφημέρευε μέχρι αργά το απόγευμα οι νοσηλείες είχαν φθάσει τις 82 στις κλινικές και τις εννέα στις ΜΕΘ. Η κατάσταση παραμένει ασφυκτική και στις δύο νοσοκομειακές μονάδες της Πάτρας, όπου γιατροί και νοσηλευτές δίνουν «μάχη» όχι μόνο με τον κορωνοϊό, αλλά και με τον χρόνο.

54 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 54 νέες μολύνσεις, ενώ 8 κατεγράφησαν στην Αιτωλοακαρνανία και 20 στην Ηλεία, ενώ από σήμερα και όσο αυξάνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, αλλά και όσο παρατηρούνται οι εικόνες συνωστισμού σ’ όλη την Πάτρα η καμπύλη των νέων κρουσμάτων θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement