Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ικανοποίηση στο Δ.Σ. της Παραλίας Καλαμακίου για την παιδική χαρά, στοίχημα τα έργα για τη διάβρωση

Published

on

Την ικανοποίηση τους για την δημιουργία της παιδικής χαράς στην πλατεία της περιοχής, εξέφρασε ο σύλλογος της παραλίας Καλαμακίου ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε προσωπικά και τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας, Σπύρο Μυλωνά.

Ήδη τα παιδιά της περιοχής  βρίσκονται καθημερινά στην παιδική χαρά δίνοντας έτσι μια διέξοδο  που είχαν  ανάγκη όλοι οι περίοικοι την εποχή του καλοκαιριού.

Μάλιστα το Δ.Σ. της παραλίας Καλαμακιου θα συνεχίσει τις βελτιωτικές εργασίες στο χώρο της πλατείας όπως είναι η επιτίμηση ποτιστικού συστήματος  για να φυτρώσει γκαζόν σε μεγάλο μέρος της πλατείας αλλά και η τοποθέτηση ειδικού κιόσκι για τους περιοίκους.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΗΜΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Βέβαια το μεγάλο στοίχημα για το Δ.Σ. και όλους τους κατοίκους της περιοχής, είναι να προχωρήσουν σύντομα τα έργα  για να σταματήσει η διάβρωση η της παραλίας καλαμακίου.

Στις 22 Ιουνίου υπέγραψαν  προγραμματική σύμβαση  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά για να ξεκινήσουν εργασίες  οι οποίες   χρηματοδοτούνται με 280.000 ευρώ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “LIFE IP AdaptInGR” στο οποίο η Περιφέρεια συμμετέχει ως εταίρος κι έχει τη δυνατότητα να υλοποιεί πιλοτικές δράσεις σε τομείς τρωτότητας που θα λειτουργήσουν ως καλά παραδείγματα για μελλοντικές εφαρμογές. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για τη διερεύνηση ήπιων τεχνικών αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας Καλαμακίου.

  • Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά ο πρόεδρος του Δ.Σ. Περικλής Ρογκάλας, ο αντιπρόεδρος Κ. Τσιτσιάς και τα μέλη Χ. Αναστασόπουλος και Κ. Κουρούκλης.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement