Connect with us

Μπάσκετ

Ο έμπειρος πλέι-μεικερ Νίκος Γκίκας μιλά στη «Γ» για την επιστροφή του στην Πάτρα και τον Προμηθέα

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Είναι ένας παίκτης που έχει συνδέσει το όνομά του με την παρθενική παρουσία του Προμηθέα στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ και το ίδιο ισχύει και από την ανάποδη.

Ο λόγος για τον έμπειρο πλέι-μέικερ Νίκο Γκίκα ο οποίος μετά από δύο χρόνια που αγωνίστηκε με την ΑΕΚ, επέστρεψε στην Πάτρα θα φορέσει πάλι τη φανέλα του Προμηθέα.
Ο 31χρονος γκαρντ την περσινή σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ είχε 6,92 πόντους και 2,52 ασίστ ανά παιχνίδι σε 25 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η σεζόν που μας πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη και είχε τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός δράσης για πολύ καιρό. Ο Γκίκας επιστρέφει στην Πάτρα για να ξαναβρεί τον εαυτό του και υπό τις οδηγίες του Κασιμίρο να παίξει εκ νέου στο υψηλότερο επίπεδο όπως είχε κάνει και στην πρώτη του θητεία στους πορτοκαλί, όταν με δικά του καλάθια, τους είχε οδηγήσει σε σπουδαίες νίκες.
Ο Νίκος Γκίκας άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια στο γήπεδο «Δημ. Τόφαλος» αλλά και τα λημέρια στην αχαϊκή πρωτεύουσα οπότε δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.
Η «Γ» βρήκε τον Νίκο Γκίκα και μίλησε μαζί του για όλα…
-Μετά από δύο χρόνια επιστρέφεις στην Πάτρα. Πώς νιώθεις;
Ν.Γ.: «Πραγματικά πολύ καλά. Έλειπα δύο χρόνια και έχω γυρίσει στην ομάδα βλέποντας ακόμα ανθρώπους που ήξερα από παλιά.
Το πιο ευχάριστο είναι πως η ομάδα διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, όλα τρέχουν σε υψηλούς ρυθμούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και στην ομάδα έχω συναντήσει πολλά παιδιά που έχω παίξει μαζί τους και γενικότερα είμαι πολύ χαρούμενος που έχω γυρίσει στον Προμηθέα».
-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα;
Ν.Γ.: «Το κλίμα είναι πραγματικά τρομερό, σχεδόν όλοι οι παίκτες γνωριζόμαστε, ξέρει ο ένας τον άλλον. Ο κόουτς Κασίμιρο είναι πολύ ήρεμος, έχει ξεχωριστή φιλοσοφία σε σχέση με την Ελλάδα και καθημερινά μας την περνάει με αποτέλεσμα σύντομα η ομάδα να αφομοιώνει αυτά που επιθυμεί. Αυτές τις πρώτες μέρες οι εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές και γενικότερα είμαι πολύ αισιόδοξος».
-Φέτος στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχει και ο Ολυμπιακός. Πόσο πιο δύσκολο θα είναι για τον Προμηθέα να πρωταγωνιστήσει;
Ν.Γ.: «Δεν χωρά συζήτηση γι’ αυτό. Όταν υπάρχουν αντί για μία, δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα και με το μέγεθος της ιστορίας του Ολυμπιακού, σίγουρα είναι πολύ δύσκολο και μειώνει τις πιθανότητες για όλες τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι για τον Προμηθέα, έχουμε χτίσει ένα δυνατό ρόστερ, δουλεύουμε σκληρά και θα κάνουμε την προσπάθειά μας σε κάθε ματς για να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί».

Κεφάλαιο Ευρώπη. Φέτος το Εurocup έχει διαφορετικό format. Ποια είναι η εκτίμησή σου; Θα το κάνει πιο ανταγωνιστικό ή όχι;
Ν.Γ.: «Ναι, σίγουρα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και το γεγονός πως θα συμμετάσχουν πολύ δυνατές ομάδες, το κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό αλλά και ενδιαφέρον.
Μπορώ να πω από τώρα πως υπάρχουν ομάδες φαβορί για να το κατακτήσουν, όπως είναι η Βίρτους Μπολόνια και η Παρτιζάν Βελιγραδίου που έχει φτιάξει τρομερό ρόστερ. Ο Προμηθέας όμως έχει υψηλούς στόχους στην Ευρώπη, θα προσπαθήσουμε να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά για να προκριθούμε στη β΄ φάση και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό στη συνέχεια».
– Αν και είναι νωρίς, μπορείς να μιλήσεις για τους φετινούς στόχους της ομάδας;
Ν.Γ.: ”Θα προτιμούσα να μην πω κάτι και ο βασικός λόγος είναι ότι πρόκειται για μεταβατική χρονιά που εξαρτάται σημαντικά και από τον παράγοντα covid-19. Λόγω της πορείας του ιού, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι τα δεδομένα, αν και πόσος κόσμος θα επιτραπεί στις κερκίδες, τι μέλλει γενέσθαι αν τα πράγματα γίνουν πιο δύσκολα τον χειμώνα. Οπότε ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Αυτό που κοιτάζουμε από την πλευρά μας είναι να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να βρούμε την χημεία μας και να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι”.
-Φέτος, με τα σημερινά δεδομένα, ο Προμηθέας θα έχει στο πλευρό του τους φιλάθλους. Πόσο σημαντικό είναι;
Ν.Γ.: «Όταν οι φίλαθλοι λείπουν από τα γήπεδα, ο αθλητισμός δεν έχει ζωντάνια και αυτό ισχύει και για τον Προμηθέα. Είναι πολύ σημαντικό που θα έχουμε μαζί μας τους φιλάθλους και περιμένουμε πώς και πώς να έρθουν στο γήπεδο για να μας στηρίξουν σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ροή ειδήσεων

Advertisement