Connect with us

Μαγειρική

Εύκολο μιλφέιγ με cream crackers                  

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

30 cream crackers + λίγα επιπλέον

200 ml γάλα φρέσκο

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί

2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα φρέσκο

5 κρόκοι αυγών

80 γρ. κορν φλάουρ

180 γρ. ζάχαρη

20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. βούτυρο

1 βανίλια

Εκτέλεση:

Κρατάτε στην άκρη ένα φλιτζάνι από το γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με αυγοδάρτη τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα που κρατήσατε. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το ζεστό γάλα, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρετε και προσθέτετε το βούτυρο. Καλύπτετε την κρέμα με μεμβράνη και αφού κρυώσει, προσθέτετε 100 γρ. από τη σαντιγί και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί. Βουτάτε τα cream crackers στο γάλα και κάνετε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από 9 cream crackers. Προσθέτετε και απλώνετε τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με μία ακόμη στρώση από 9 cream crackers τα οποία βουτάτε στο γάλα και απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος, καλύπτετε με άλλη μία στρώση από cream crackers, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα. Απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί και τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σερβίρετε το μιλφέιγ με τριμμένα cream crackers από πάνω και ζάχαρη άχνη

Ροή ειδήσεων

Advertisement