Connect with us

Ελλάδα

Στην Πάτρα για την πίτα της ΔΕΕΠ Ν.Δ Αχαΐας ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Published

on

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία δυναμική τροχιά ανάπτυξης, παρά τη δίδυμη κρίση (πανδημία και ενεργειακή ανασφάλεια), ανέπτυξε  ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στη σημερινή πολιτική εκδήλωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας, στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας.

Εστίασε σε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η χώρα πετυχαίνει αξιοθαύμαστες – για το σύνολο της ευρωζώνης – επιδόσεις σε ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης και παρά τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει πετυχαίνει να διατηρήσει τη δημοσιονομική της σταθερότητα και παράλληλα να διαθέτει σημαντικούς πόρους για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που εντάσσονται σε προσωρινά ή μόνιμα μέτρα.
Στα προσωρινά μέτρα περιλαμβάνονται οι ενισχύσεις που δίνονται το τελευταίο διάστημα για την στήριξη των πολιτών έναντι του ενεργειακού κόστους, αλλά και μέτρα όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που όπως είπε και ο πρωθυπουργός, θα επιδιωχθεί να καταστεί μόνιμη από το 2023. Ωστόσο, ακόμα πιο σημαντικά είναι τα μόνιμα μέτρα, όπως η συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 34% (μειωμένος κατά 350 εκ. ευρώ φέτος), η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η κατάργηση του φόρου μεταβίβασης στις γονικές παροχές, κ.ά.
Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε και τους άλλους τομείς του κυβερνητικού έργου, εστιάζοντας στα στοιχεία που παρουσιάζουν αύξηση του πλούτου της χώρας και υπερκάλυψη των απωλειών του 2020, όπως είναι η μείωση του αριθμού των ανέργων (ο χαμηλότερος από τον Ιούνιο του 2010) και η αύξηση των καταθέσεων, των εξαγωγών, κλπ.
Η επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα στην Αχαΐα ξεκίνησε με επίσκεψη στον Μητροπολίτη Πατρών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement