Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σταϊκούρας: Τμήμα της Πατρών Πύργου στην κυκλοφορία τον Δεκέμβρη – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Published

on

Στα μεγάλα οδικά έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή στη χώρα μας, αναβαθμίζοντας το οδικό δίκτυό της αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Ειδική αναφορά έκανε μεταξύ άλλων στον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, έναν οδικό άξονα μήκους 75 χλμ. με 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση με ενδιάμεση κεντρική διαχωριστική νησίδα.
Όπως επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, το έργο, βάσει χρονοδιαγράμματος, είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2025, αλλά δεν αποκλείεται ένα τμήμα του να παραδοθεί εντός του Δεκεμβρίου του 2024.
Παράλληλα, φέτος τον Ιούνιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 50% του έργου ενώ υπάρχει δέσμευση των παραχωρησιούχων έως το τέλος του 2024 να έχει ολοκληρωθεί το 80%.Ερωτηθείς για την επέκταση του Πάτρα-Πύργος που αφορά το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε ότι υπάρχει μελέτη που «τρέχει» ο παραχωρησιούχος ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση και να προχωρήσει.

Ο δρόμος από τον Πύργο προς την Τσακώνα συγκαταλέγεται στα έργα που «καίνε» την Πελοπόννησo μιας και εκτός από την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, θα βελτιώσει τη σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία, διότι θα μειώσει τις αποστάσεις, θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση και εξωστρέφεια στην Ηλεία, τόσο στον τουρισμό όσο και την αγροτική παραγωγή ενώ θα είναι πολύ πιο ελκυστική η περιοχή για την προσέλκυση αναγκαίου επιστημονικού δυναμικού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement