Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νομικοί εκπρόσωποι των υποψήφιων παρατάξεων στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών ζήτησαν με εξώδικο τα στοιχεία για το μητρώο μελών

Published

on

«Αυτό που μας παραδόθηκε δεν είναι μητρώο μελών, αλλά κατάσταση ψηφισάντων, αφού διαπιστώσαμε πως αρκετά ενεργά μέλη του Συλλόγου μας που είχαν προσέλθει και ψήφισαν στις εκλογές του 2019 έχουν διαγραφεί άνευ λόγου», ανέφερε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων», Κώστας Τηλιγάδης προαναγγέλλοντας δραστικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής τριών υποψήφιων συνδυασμών (Τηλιγάδης, Κατσιγιάννης και Ζαφειρόπουλος) και ο ανεξάρτητος Σ. Γαλάνης έχουν αναθέσει σε δικηγόρους της Πάτρας να διερευνήσουν τα στοιχεία μέσω των οποίων έχει η μαζική διαγραφή μελών στον Εμπορικό Σύλλογο, ώστε αν διαπιστωθούν «κενά» να προχωρήσουν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα την ακύρωση των εκλογών, όπως έγραψε από χθες η «Γ»
«Και χθες με νέο εξώδικο ζητήσαμε από τον πρόεδρο της τελευταίας γενικής συνέλευσης και τον απερχόμενο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και την Εφορευτική να μας παραδοθούν όλα τα στοιχεία και οι αποφάσεις των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των γενικών συνελεύσεων που αφορούν στη διαγραφή μελών. Δυστυχώς δεν μας έχουν δώσει τίποτε…», δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος της παράταξης Ζαφειρόπουλου, Γιάννης Κόττας.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.800 ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι παρατάξεις το προηγούμενο διάστημα έγιναν πάνω από 1.800 διαγραφές, χωρίς να υπάρχει αιτιολογία, ενώ δεν υπάρχει, όπως λένε, αντιστοιχία με τις διαδικασίες του καταστατικού. Σύμφωνα, με δηλώσεις του κ. Ζαφειρόπουλου, τον Απρίλιο, όταν παραιτήθηκε από την προεδρία, στο μητρώο υπήρχαν 3.080 μέλη, ενώ τώρα μετά τις διαγραφές έχουν μείνει 1.934. Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι για να προχωρήσει ο σύλλογος σε διαγραφή μέλους, θα πρέπει το μέλος να μην έχει πληρώσει δυο ετήσιες συνδρομές αλλά πριν γίνει η διαγραφή του θα πρέπει να προηγηθεί κοινοποίηση και διαδικασία ένστασης, γεγονός που δεν έγινε σε αυτές τις διαγραφές.
«Δεν θέλουν έναν μαζικό Σύλλογο, γι’ αυτό και φρόντισαν να τον συρρικνώσουν λίγο πριν τις εκλογές, ώστε να διασφαλίσουν την επανεκλογή τους», ανέφερε ο κ. Τηλιγάδης.

Κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ»

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωσε η παράταξη «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» με επικεφαλής τον Κώστα Ζαφειρόπουλο, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η παρακμή στον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας έξι μέρες πριν τις εκλογές έχει πάρει ταπεινωτικές διαστάσεις και εκθέτει όλους όσους την επινόησαν και την προχωρούν προς υλοποίηση. Η παράταξη υπό τον κ. Βαγενά έχει διαγράψει 1.800 μέλη πολλά από τα οποία είναι και υποψήφιοι άλλων παρατάξεων έχοντας πληρώσει και τις συνδρομές τους (!). Αντί να διευρύνουμε τα μέλη μας και από 3.100 που ήταν στις τελευταίες εκλογές συν άλλοι 600 που ενεγράφησαν να γίνουν 4.500 με καλέσματα και πειθώ, άφησαν τον Εμπορικό με 1.800 μέλη, διαγράφοντας εμπόρους με εξαιρετικές πορείες στον χώρο, γνωστούς συμπολίτες μας, που προσφέρουν επί δεκαετίες και στον κλάδο και στην πόλη. Προσβάλλουν ολόκληρες παραδοσιακές οικογένειες εμπόρων πετώντας εκτός εκπροσώπους τους, οι μεθοδεύσεις αυτές εξευτελίζουν τον κλάδο. Όπως φαίνεται δεν έγινε ποτέ εκκαθάριση μητρώου, (συνταξιούχοι, αποβιώσαντες, όσοι εγκατέλειψαν τον χώρο κ.λπ.) αλλά έγινε εκκαθάριση τώρα με τους….”πολιτικούς τους αντιπάλους”».

ΒΑΓΕΝΑΣ: ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιώργος Βαγενάς τόνισε ότι «σκόπιμα κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα και να αποπροσανατολίσουν τον εμπορικό κόσμο από τα προβλήματα που τον απασχολούν. Οι διαγραφές και η εκκαθάριση του Μητρώου προβλέπονται από συγκεκριμένες διατάξεις του συνδικαλιστικού νόμου και από το καταστατικό του Συλλόγου, το οποίο οφείλουμε όλοι να τηρούμε. Τους αφήνουμε στην κρίση των μελών μας, το οποία καλούμε να έρθουν να ψηφίσουν μαζικά στις εκλογές για να συνεχίσουμε τις με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό της διεκδικήσεις μας προς όφελος τους».

Ροή ειδήσεων

Advertisement