Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστρέφουν για δουλειά-Το Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε ακόμη 315 πρώην συμβασιούχους της Κοινωφελούς στο Δήμο Πατρέων

Published

on

Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους στο Δήμο Πατρέων ακόμη 315 πρώην συμβασιούχοι της Κοινωφελούς, οι οποίοι δικαιώθηκαν χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά στο οποίο προσέφυγαν παρά τις ενστάσεις της δημοτικής Αρχής και της επεισοδιακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί στο Δήμο μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, το 2020 και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να γυρίσουν προσωρινά στις θέσεις τους μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική Αρχή της Πάτρας ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, για μία εβδομάδα προκειμένου να προηγηθεί συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη για την εξασφάλιση έκτακτης χρηματοδότησης, που θα αφορά την κάλυψη της μισθοδοσίας τους, καθώς όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Κ. Πελετίδης ο Δήμος δεν διαθέτει άλλες πιστώσεις για την πληρωμή των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Θυμίζουμε ότι η προχθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων ήταν να συμπαρασταθεί στους συμβασιούχους και στο δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά και να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για τη διεκδίκηση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τη μισθοδοσία τους από τα αρμόδια Υπουργεία.

«ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»
«Στηρίζουμε τις θέσεις των εργαζομένων, ενώνουμε τη φωνή μας προς την κεντρική διοίκηση για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων και καλούμε, παράλληλα, τη Δημοτική Αρχή να πάψει επιτέλους να λαϊκίζει και να υποκρίνεται πολιτικά. Αλλωστε η κυβέρνηση της χώρας μας κατά το 6μηνο Οκτώβριος 2021-Απρίλιος 2022 επιχορήγησε με έκτακτες επιχορηγήσεις ύψους 6.000.000 ευρώ τον Δήμο Πατρέων. Ας σταματήσουν, λοιπόν, στη Δημοτική Αρχή να κάνουν κουτοπονηριές και να έχουν επιλεκτική μνήμη…», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η παράταξη Παπαδημάτου.

«ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»
Αντίστοιχα, η «Ώρα Πατρών» επισημαίνει πως «για άλλη μία φορά κ. Πελετίδης περνώντας από τον Ισθμό, πέταξε την πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και κατέθεσε τη δική του πρόταση στο δικαστήριο. Η πρόταση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου που λήφθηκε ήταν “συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και την επόμενη μέρα διεκδικούμε από το Μαξίμου χρήματα για τους μισθούς”. Αντιθέτως, κ.Πελετίδης επέμενε στο δικαστήριο να δοθεί αναβολή, τουλάχιστον για μία εβδομάδα και να επανέλθει. Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναβολής του κ. Πελετίδη και οι εργαζόμενοι γυρίζουν στις θέσεις τους έως τις 9 Φεβρουαρίου. Άλλη μία νίκη των εργαζομένων, άλλη μία ήττα της τυχοδιωκτικής πολιτικής Πελετίδη».
«ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ»
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος τόνισε πως «δεν πέρασαν 24 ώρες από την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, και αποκαλύφθηκε η Υποκρισία της Δημοτικής Αρχής.
Προσήλθε στο δικαστήριο, όχι για να υποστηρίξει τους εργαζόμενους, αλλά για να ζητήσει αναβολή. Έπεσαν οι Μάσκες του δήθεν φιλεργατικού και λαϊκού προστάτη Δημάρχου Πατρέων. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο μόνος δρόμος που απομένει στον κ. Πελετίδη είναι, η αξιοπρεπής παραίτηση».
ΠΑΤΡΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος αναφέρει: «Ατόπημα και παραβίαση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου απο τον Πελετίδη! Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων πήρε εχθές απόφαση να παραστεί στα Δικαστήρια του Πειραιά η Δημοτική Αρχή και να ταχθεί υπέρ του δικαιώματος των 248 εργαζομένων της Κοινωφελούς εργασίας σε επαναπρόσληψη! Παρόλα αυτά ο Πελετίδης πήγε και ζήτησε αναβολή, κάτι που είχε καταψηφιστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου απέρριψε την αναβολή και στη συνέχεια ενέκρινε το αίτημα επαναπρόσληψης των εργαζομένων! ΚΚΕ άλλα σου λένε στα λόγια εργαζόμενε και άλλα κάνουν στη πράξη εναντίον σου».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement