Connect with us

Αθλητισμός

To «φιλικό», η προϊστορία και οι… ευθύνες-Η Παναχαϊκή, ο Πανιώνιος και η «εμπόλεμη» ζώνη της Νέας Σμύρνης

Published

on

Ο κακός χαμός έγινε την Κυριακή το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη στο φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Παναχαϊκή, γεγονός που οδήγησε στη διακοπή του πριν συμπληρωθεί μια ώρα…

Το γήπεδο της Νέας Σμύρνης μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, μετά την εισβολή οπαδών της ιστορικής ομάδας, που υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν από την τεχνική ηγεσία της Παναχαϊκής.

Υπάρχουν, άρα, προηγούμενα ανάμεσα στους συγκεκριμένους οπαδούς και στον Σούλη Παπαδόπουλο από τη θητεία του στον πάγκο άλλων ομάδων;

Αν ναι, ίσως τότε δεν έπρεπε να δώσει το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Όταν λοιπόν υπάρχουν τέτοιου είδους διαφορές, σαφώς και αποφεύγεις να κλείσεις ένα τέτοιο φιλικό. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εφόσον η ΠΑΕ Παναχαϊκή οριστικοποίησε τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης αναμέτρησης, όφειλε να είναι «διαβασμένη» για τις συνθήκες… αγνοώντας τις όποιες προκλήσεις, δίνοντας απαντήσεις μόνο με την αγωνιστική συμπεριφορά της και αγνοώντας τους γνωστούς-άγνωστους που επιλέγουν να πηγαίνουν στα γήπεδα μόνο και μόνο για να «ξεχωρίζουν» για τις πράξεις τους, που ασφαλώς είναι ανάρμοστες και καταδικαστέες απ’ όλους.

Αλήθεια είναι ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος από τα πρώτα λεπτά δεχόταν λεκτικές επιθέσεις από την εξέδρα, αλλά και αντικείμενα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κρατώντας πάντως την ψυχραιμία του. Φαίνεται, πάντως, να τον έπνιξε το δίκιο και ήρθε η κακιά στιγμή που έδωσε τις… απαντήσεις του.

Ο έμπειρος προπονητής ίσως έπεσε στην παγίδα όλων εκείνων που τον «στόλιζαν» από την ώρα που πήρε τη θέση του στον πάγκο της Παναχαϊκής και έδωσε την αφορμή της εισβολής… με ό,τι επακολούθησε και με τον κίνδυνο να δημιουργηθούν σοβαρότερα επεισόδια, που ίσως έθεταν σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα ολόκληρης της πατρινής αποστολής.

Σαφώς και είναι κατακριτέα η εισβολή των οπαδών του Πανιωνίου στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και η γενικότερη συμπεριφορά τους στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το προχθεσινό περιστατικό που εντάσσεται σε φαινόμενα βίας που σημειώνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ασφαλώς και πρέπει να απομονωθεί, πριν είναι αργά.

Οι αγνοί οπαδοί, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι διοικητικοί παράγοντες, ο καθένας από την πλευρά του οφείλουν να σέβονται τις ομάδες τους, χωρίς να συμμετέχουν, εκουσίως ή ακουσίως, σε τέτοια φαινόμενα.

Υ.Γ.: Αν στην Παναχαϊκή γνώριζαν την προϊστορία της διαμάχης ανάμεσα σε οπαδούς του Πανιωνίου και Σούλη Παπαδόπουλο, κακώς έδωσαν το «ΟΚ» για τη διεξαγωγή της «φιλικής» αναμέτρησης…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

«Τραγική και φοβισμένη ανακοίνωση του Πανιώνιου»

Η διοίκηση του Πανιώνιου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δεν υπήρχε πουθενά η λέξη συγγνώμη για τα επεισόδια στο φιλικό παιχνίδι με την Παναχαϊκή.

Η διοίκηση των κοκκινόμαυρων απάντησε άμεσα αναφέροντας ότι η ανακοίνωση του Πανιώνιου ήταν τραγική και φοβισμένη.

Αναλυτικά: «Τραγική και φοβισμένη ανακοίνωση από τη διοίκηση του Πανιώνιου κάτι που πραγματικά δεν περιμέναμε.

Δεν ζήτησαν ούτε μία δημόσια συγγνώμη για τα αίσχη που διαδραματίστηκαν από τους οπαδούς τους εις βάρος της ομάδας μας, ενώ μετά το τέλος των επεισοδίων ήρθαν όλοι με «100 συγγνώμες και 100 ευχαριστώ» για να μην προχωρήσουμε σε επίσημες καταγγελίες και τιμωρηθεί η ομάδα τους.

Αυτές τις συγγνώμες δεν τις δεχόμαστε, δεν τις θέλουμε γιατί μετά από αυτή την ανακοίνωση αποδεικνύονται ψεύτικες. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, θα τη χρειαστούν…».

ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Β’

Ένα ακόμα δύσκολο φιλικό παιχνίδι ετοιμάζεται να δώσει η ομάδα της Παναχαϊκής κόντρα στον Ολυμπιακό Β’.

Οι κοκκινόμαυροι αύριο θα ταξιδέψουν… στον Πειραιά καθώς στις εγκαταστάσεις του Ρέντη θα φιλοξενηθούν σε ένα φιλικό αρκετά καλό που θα βγουν νέα συμπεράσματα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι αν θα υπάρξει άμεση ενημέρωση καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν επιτρέπει την είσοδο ακόμα και στον εκπρόσωπο τύπου που είναι ο Γιώργος Σωτηρόπουλος.

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ

Δεν θέλαμε με τίποτα να επιβεβαιωθούμε στο ότι η Παναχαϊκή θα χρησιμοποιήσει για δεύτερη έδρα το Παπαχαραλάμπειο στάδιο της Ναυπάκτου. Δυστυχώς το ρεπορτάζ που είχαμε κάνει επιβεβαιώθηκε και είναι μια μαύρη σελίδα για την πόλη μας.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗΣ 

*Από την έντυπη έκδοση της “Γ”

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement