Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο φως για πάντα ο Αχιλλέας Κόρδας – Την Κυριακή το 40ήμερο μνημόσυνο του 52χρονου τυπογράφου Αχιλλέα Κόρδα

Published

on

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από το «φευγιό» του Αχιλλέα Κόρδα, ιδιοκτήτη του τυπογραφείου «Πρωτότυπο» στην Παπαφλέσσα 40-42, στην Πάτρα.

Το κενό της απουσίας του μεγάλο για την σύζυγό του Διονυσία Αποστολοπούλου, τις δύο κόρες τους Μαρία, Αδαμαντία – Άννα, τους γονείς Χαράλαμπο και Διαμάντω Κόρδα, τα αδέλφια του Ιωάννη, Βασίλη και Μαρία και τις οικογένειές τους, τους στενούς συγγενείς και τους φίλους που ζουν με τις θύμησες του Αχιλλέα τους.
Του ήρωά τους, που πάλεψε το θεριό με σθένος μέχρι το τέλος. Η μάχη αποδείχθηκε άνιση παρά το γεγονός ότι οι σκέψεις και οι προσευχές όλων ήταν στο πλευρό του.
Η αναμέτρηση σκληρή και αδυσώπητη, όπως αποδείχθηκε στην πορεία για τον γίγαντα Αχιλλέα, ο οποίος επί δυο μήνες πάλεψε με γενναιότητα και με το χαμόγελο στα χείλη μέχρι το τέλος, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Στα 52 του χρόνια, πριν προλάβει να κλείσει τον κύκλο των ονείρων και της προσφοράς του στον επίγειο κόσμο αναχώρησε για το μεγάλο ταξίδι, κερδίζοντας μια θέση στην βασιλεία των ουρανών.
Στο πέρασμά του υπήρξε γενναίος, καλοσυνάτος, δυναμικός, ευπρεπής, καλόκαρδος, ευαίσθητος, δοτικός σε συναισθήματα και σε αξίες και έτσι παραμένει στην σκέψη και στην καρδιά των του ανθρώπων που βιώνουν τη μεγάλη απώλεια.
Ο Αχιλλέας Κόρδας ήταν ένα χρυσό πλάσμα που λάτρευε τη δημιουργία και ξεχώριζε για το μεράκι και την αγάπη που έτρεφε για την δουλειά του.
Αύριο, στις 9.30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παραλίας Πατρών θα τελεστεί μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του και όλοι όσοι επιθυμούν θα είναι εκεί για να τιμήσουν την μνήμη του.
Από την έντυπη έκδοση της ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement