Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Auto

Υποχρεωτική η εκμάθηση τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η περίοδος της διακυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και η θητεία του Κώστα Καραμανλή στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα αποτελούν σημείο αναφοράς στο μέλλον, για το πλήθος και την αξία των έργων που υλοποιήθηκαν και ξεκίνησαν σε αυτή την τετραετία, τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος στην ιστοσελίδα «GRTimes».

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι στο νέο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών θα είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων!

Ο Υφυπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στην απεμπλοκή του αυτοκινητόδρομου Ε65 που θα συνδέσει τη Δυτική Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα, αλλάζοντας την πραγματικότητα των μετακινήσεων στην ηπειρωτική χώρα, ενώ σχετικά με τις νέες υποδομές στη Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε: «Η υπογραφή της σύμβασης για το flyover και η πρόοδος στην κατασκευή του Μετρό, αποτελούν παρεμβάσεις που θα μεταμορφώσουν το σύστημα Μεταφορών της πόλης, ενώ θυμίζω, ότι η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε έναν ΟΑΣΘ στα πρόθυρα της κατάρρευσης και διπλασίασε τον στόλο των λεωφορείων εν μέσω πανδημίας».

Όσον αφορά στην εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια, ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε: «Σε θεσμικό επίπεδο κάναμε ήδη το πρώτο μεγάλο βήμα με τον νέο νόμο για το σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών. Τονίζω το σκέλος της εκπαίδευσης, γιατί οι νέοι οδηγοί θα εκπαιδεύονται σε καλύτερες συνθήκες, με σύγχρονα εγχειρίδια και υποχρεωτική εκμάθηση δεξιοτήτων, όπως η τοποθέτηση των αντιολισθητικών αλυσίδων, που κρίνεται πλέον, απαραίτητη στις σημερινές συνθήκες.

Εργαζόμαστε για να διαμορφώσουμε μια νέα κουλτούρα οδηγικής συμπεριφοράς, καλλιεργώντας τη συνείδηση στους πολίτες ότι η οδήγηση είναι μια υπεύθυνη πράξη με κανόνες που πρέπει να τηρούνται απ’ όλους, γιατί αυτό που προέχει, είναι η ασφάλεια όλων μας».

Σε ερώτηση αν οι πολίτες αφομοιώνουν πολιτικά πρωτοβουλίες όπως το νέο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στην πόλη των Τρικάλων, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το 2014 είχαμε καταστήσει την Ελλάδα πρωτοπόρα στην αυτόνομη οδήγηση με το λεωφορείο χωρίς οδηγό και σήμερα, προχωράμε με τη λειτουργία του μεγαλύτερου σε μήκους πιλότου αυτόνομης οδήγησης σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Η λειτουργία αυτών των προγραμμάτων καθιστά τη χώρα μας πόλο έλξης για την εφαρμογή νέων μοντέλων από ερευνητικούς φορείς και μεγάλες επιχειρήσεις και αυτό συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη: βελτίωση κυκλοφοριακών συνθηκών, ανάπτυξη τεχνογνωσίας, προσέλκυση επενδύσεων και αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Όταν οι πολίτες βλέπουν να γίνονται τέτοια πράγματα με συνέπεια και όχι αποσπασματικά, διαπιστώνουν την αξία αυτών των προγραμμάτων. Κυρίως, όμως, αντιλαμβάνονται τη διαφορά ανάμεσα στην καινοτομία και στην αδράνεια».

Ερωτηθείς αν η επιδίωξη της ΝΔ για την αυτοδυναμία σημαίνει ότι έχει αποκοπεί  από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο συγκλίσεων, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Είναι αδιανόητο οι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ να ψέγουν τη ΝΔ γιατί επιδιώκει αυτοδυναμία. Οι κυβερνήσεις συνασπισμών έχουν αποδειχθεί, στο παρελθόν, ότι ήταν αδύναμες κυβερνήσεις χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Άρα, είναι αυτονόητο ένα κόμμα εξουσίας όπως η ΝΔ, να επιδιώκει την αυτοδυναμία. Από εκεί και πέρα ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει τον τρόπο και τον χρόνο».

Όσον αφορά στα κριτήρια κατάρτισης των ψηφοδελτίων ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στη ΝΔ, γιατί οι διαδικασίες που ακολουθεί η ΝΔ ήταν πάντα συμμετοχικές.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν ΝΔ, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε την ικανότητά του με τον τρόπο που χειρίστηκε όλα τα θέματα, εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά. Η κυβέρνηση αυτή έκανε πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά για τα οποία εξελέγη. Στις ψηφιοποιήσεις η Ελλάδα πρωτοπόρησε, ενώ υπάρχουν σημαντικά επιτεύγματα και στον κοινωνικό τομέα, όπως στις συντάξεις, που περίμεναν χρόνια οι συνταξιούχοι και σήμερα βγαίνουν πολύ γρήγορα. Στο πεδίο της Εθνικής Άμυνας η κυβέρνηση θωράκισε τη χώρα με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει. Πρέπει, λοιπόν, κάποια στιγμή να σταματήσουν όλοι αυτοί που σχολιάζουν χωρίς καμιά επιχειρηματολογία, γιατί δεν έχουν τίποτε άλλο να πουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά σε κάθε κριτική με το έργο της».


Ροή ειδήσεων

Advertisement