Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Events

Ελληνο-ινδική Φιλία: Δύο κράτη με μακρά ιστορία και ισχυρούς δεσμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εκδήλωση Ελληνο-Ινδικής Φιλίας που πραγματοποιήθηκε προς τιμής της υφυπουργού Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ινδίας Meenakshi Lekhi.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η υφυπουργός Lekhi αναφέρθηκε στην φιλία μεταξύ των δύο κρατών και τον αρχαίο πολιτισμό που τα ενώνει, τονίζοντας πως «η σύνδεση Ελλάδας και Ινδίας κρατάει αιώνες, ακόμα και πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά και τουλάχιστον δύο χιλιετίες μετά Χριστό, στην σύγχρονη εποχή».

«Η Ινδία και η Ελλάδα ήταν πάντα στην ίδια πλευρά» δήλωσε και πρόσθεσε πως ήταν πάντα «στην σωστή πλευρά της ιστορίας και του ανθρωπισμού, καθώς και οι δύο πιστεύουν στην ειρήνη».

LPR58649.jpg

Παράλληλα, η Ινδή πολιτικός στάθηκε στη «δύναμη που έχουν οι γυναίκες στον κοινωνικό ιστό» σημειώνοντας πως η γυναικεία επιχειρηματικότητα ουσιαστικά ενισχύει την κοινωνία».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε πως «η ενίσχυση των διμερών σχέσεων αποτελεί προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική της χώρας». Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στις συχνές επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί και από τις δύο πλευρές κατά τα τελευταία δύο χρόνια χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις αυτές «σημαντικά βήματα που επιτρέπουν την προώθηση των ισχυρών δεσμών».

 

LPR58614.jpg

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος ανέφερε πως «ήταν μια σημαντική βραδιά που συνεχίζει την ελληνο-ινδική φιλία. Μοιραζόμαστε τα ίδια δημοκρατικά ιδεώδη με τον αδελφό λαό της Ινδίας, έχουμε τις ίδιες θέσεις και για το δίκαιο της θάλασσας, ενώ παράλληλα μας ενώνουν και οι πολιτισμοί μας».

LPR58578.jpg

Επιπλέον, ο κ. Χρυσουλάκης έκανε λόγο για «στοιχεία των κοινών διαδρομών» αναφερόμενος τόσο στο μουσικό κομμάτι της βραδιάς, όσο και στην παρουσίαση της οργάνωσης WICCI, που στόχο έχει να ενισχύσει τις επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας.

Αναλυτικά, το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών οι παρευρισκόμενοι της εκδήλωσης είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν την ιδρυτική τελετή της Ελληνο-Ινδικής Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Οργάνωσης Γυναικών «WICCI.GR» για την οποία η πρόεδρος της οργάνωσης Βίκυ Αθανασοπούλου δήλωσε ότι «είμαστε σήμερα στην έναρξη της προσπάθειας μας να αναδείξουμε τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας και ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο».

LPR58704.jpg

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του WICCI.GR, η Οργάνωση έχει παραρτήματα ανά τον κόσμο και προσφέρει τη δυναμική στο ελληνικό παράρτημα «να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας σε διεθνές επίπεδο».

Οι καλεσμένοι, από την Ελλάδα και την Ινδία, παρακολούθησαν την παρουσίαση της έκδοσης «Ινδική Μουσική» του κ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζή από τις κυρίες Σάτυα Κασίμη, Μουσειολόγο, επιμελήτρια της έκδοσης και Βασιλική Χρυσανθόπουλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας ΕΚΠΑ. Και παράλληλα, είχαν την ευκαιρία απολαύσουν ζωντανή ινδική μουσική από τον Έλληνα καλλιτέχνη, την οποία ακολούθησε συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

LPR58776.jpg
LPR58844.jpg

Χορηγοί της βραδιάς ήταν η Eastern Mediterranean Maritime limited και η SOFMEDICA, με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνο-Ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης και της Ελληνο-Ινδικής Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Οργάνωσης Γυναικών WICCI.GR

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement