Μαγειρική
Κοτοσουβλάκια με σαλάτα μάνγκο
Δημοσιεύθηκε
1 έτος πρνστις
Υλικά (για 4 άτομα)
6 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
1 κουτ. σούπας καρύκευμα για κοτόπουλο)
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας για τη σαλάτα
xυμό από 2 λάιμ
½ κόκκινο κρεμμύδι
1 χούφτα μπιζέλια
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 μάνγκο, κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση:
Ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μπολ και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύετε πολύ καλά. Περνάτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε 12 μικρά μεταλλικά σουβλάκια. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνετε τα σουβλάκια για 6΄ από κάθε πλευρά, να ψηθούν καλά. Ρίχνετε το κρεμμύδι σε μπολ και προσθέτετε τον χυμό από 1 λάιμ, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη σαλάτα σε 2 πιάτα και σερβίρετε με τα σουβλάκια.