Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Τσιπούρες ψητές με κόκκινο κάρι και σαλάτα ρυζιού με μάνγκο          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 τσιπούρες καθαρισμένες, πλυμένες

2 κουτ. σούπας κόκκινη πάστα κάρι

6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)

1 λάιμ, χυμό και ξύσμα

αλάτι

Για τη σάλτσα ρυζιού με μάνγκο:

300 γρ. ρύζι μπασμάτι

200 γρ. μάνγκο φρέσκο

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο

3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

100 γρ. κρεμμύδι τηγανητό

3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το τηγανητό κρεμμύδι:

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές

ροδέλες στο μαντολίνο

αλεύρι

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

αλάτι

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύετε την πάστα κάρι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ. Βάζουμε τις τσιπούρες σε ταψί και τις μαρινάρετε για 15΄. Παράλληλα βράζετε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Κρυώνετε με νερό και σουρώνετε καλά. Καθαρίζετε και κόβετε τα μάνγκο σε κύβους 2 εκ. Κόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ρύζι με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνετε. Καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε. Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα ανακατεύετε μέσα το τηγανητό κρεμμύδι. Στεγνώνετε πολύ καλά το κρεμμύδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το πασπαλίζετε με το αλεύρι, τινάζετε να φύγει η περίσσεια, αλατίζετε ελαφρά και τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο να ροδίσει καλά. Το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίζετε ελαφρά. Αφήνετε στην άκρη. Ψήνετε τις τσιπούρες σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό σχαροτήγανο για 7΄ από κάθε πλευρά. Αν η φωτιά είναι δυνατή, τη χαμηλώνετε λίγο να μην καούν εξωτερικά και μείνουν άψητα τα ψάρια μέσα. Τις σερβίρετε ζεστές με την εξωτική ρυζοσαλάτα.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement