Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Καθημερινές επισκέψεις Κ. Σβόλη στα Δημοτικά Διαμερίσματα

Published

on

Οι επισκέψεις της παράταξης “Πάτρα Ενωμένη” με επικεφαλής τον γιατρό Κωνσταντίνο Σβόλη στα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης συνεχίστηκαν και το Σάββατο 1/4/2023, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαφής με την κοινωνία.

Ο κ. Σβόλης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: “Ευχαριστούμε πολύ τους Προέδρους των εκπολιτιστικών συλλόγων Καστελλοκάμπου, Νεάπολης και Ιτεών κκ Ιωάννη Κανελλόπουλο, Γεώργιο Ασημακόπουλο και Ιωάννη Καραβανίδη αντίστοιχα, καθώς και τα μέλη των συλλόγων καθότι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας για συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων για τα δημοτικά δρώμενα.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Καστελλόκαμπο όπου συζητήθηκε το θέμα του τρένου που αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την πόλη μας και οφείλουμε όλοι μας να εγκύψουμε με στόχο αφενός να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση και το έργο και αφετέρου να διεκδικήσουμε το μέγιστο δυνατό όφελος για τους πολίτες. Συζητήθηκαν, επίσης, η έλλειψη γραφείων για τις ανάγκες του συλλόγου, το πρόβλημα της αποχέτευσης, η πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στον Χάραδρο ποταμό και η απομάκρυνση των φερτών υλικών, θέματα οδοποιΐας και εφαρμογής του σχεδίου πόλης και άλλα πολλά.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον σύλλογο Νεάπολης όπου ο Πρόεδρος και τα μέλη του εκεί εκπολιτιστικού συλλόγου μας παρέδωσαν αναλυτικό φάκελο με όλα τα προβλήματα της περιοχής. Η ασφάλεια της οδικής διέλευσης των μαθητών του 10ου Γυμνασίου, η εξασφάλιση ασφαλούς προσβασιμότητας στο 18ο Δημοτικό σχολείο, η επέκταση της αστικής γραμμής, η κυκλική δρομολόγηση ενός mini bus, η ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής, η ασφαλτο-τσιμεντόστρωση 4 οδικών τμημάτων, η διάνοιξη της οδού Θουκυδίδη, η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού στην καρδιά της συνοικίας, η δημιουργία πεζοδρομίων σε κομμάτια της οδού Ευβοίας, η πολεοδόμηση της πρώην Πειραϊκής-Πατραϊκής και οι εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης αποτελούν μερικά μόνο από τα αιτήματα των κατοίκων της Νεάπολης.

Η τρίτη επίσκεψη αφορούσε τις Ιτιές όπου ο Πρόεδρος του εκεί συλλόγου μας εξέθεσε τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι εξαιτίας της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής. Εκεί διαπιστώσαμε την πλήρη εγκατάλειψη. Θέματα ασφάλειας, διάβρωσης των ακτών, καθαριότητας, αξιοποίησης χώρων, πλημμυρικά φαινόμενα και γενικότερα ποιότητας ζωής ταλαιπωρούν καθημερινά τους κατοίκους των Ιτεών που βλέπουν την περιοχή τους να έχει αφεθεί στη μοίρα της.

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» στέκεται στο πλευρό των κατοίκων των παραπάνω περιοχών και θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνοντας λύσεις και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης τους.

Είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη του Δήμου της Πάτρας, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε επιτόπου σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά!

Ροή ειδήσεων

Advertisement