Connect with us

Ελλάδα

Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι αιτήσεις για την κατασκηνωτική περίοδο 2023

Published

on

Στο… περίμενε είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος για την κατασκηνωτική περίοδο 2023, καθώς η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ δεν έχει ακόμη ανοίξει, κάτι που αναμένετε να γίνει μετά το Πάσχα.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 μέχρι 30.000€ οι οποίοι/ες το έτος 2022:

είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή

έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή

έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και

εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 01.01.2007 έως 14.06.2017

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού από το έτος 2012 και εξής και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

(*) ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

  1. Παραστατικό Ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο Ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.)
  2. Επίσημο έγγραφο να προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. & το Α.Φ.Μ
  3. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή σταθερής τηλεφωνίας ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας
  4. Πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ
  5. Άδεια Διαμονής ή εργασίας σε ισχύ για πολίτες Τρίτων χωρών

Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού από το έτος 2012 και εξής και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ

  1. Tον Κλειδάριθμο του ΟΑΕΔ (δικαιούχου που πληροί τα κριτήρια) ή Κωδικούς ΤΑΧΙΣ ΝΕΤ (για να ζητηθούν μέσω ΤΑΧΙΣ ΝΕΤ να εκδοθούν κωδικοί πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ )
  2. ΑΦΜ δικαιούχου (που πληροί τα κριτήρια)
  3. ΑΜΚΑ παιδιών (όλων των ανήλικων)
  4. Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ δικαιούχου

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:

ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ

Εάν είστε διαζευγμένοι και έχετε την επιμέλεια των παιδιών πρέπει να επισυνάψετε ακόμα ή να προσκομίσετε πριν την λήξη των ηλεκτρονικών εγγράφων στο υποκατάστημα ΟΑΕΔ που υπάγεστε την επιμέλεια ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής ότι έχετε την επιμέλεια των παιδιών και βεβαίωση ΑΜΚΑ Παιδιών.

Σε περίπτωση που δεν έχετε την επιμέλεια των παιδιών χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση του γονέα που έχει την επιμέλεια θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής ότι συναινεί να πάει κατασκήνωση το παιδί μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ και φωτοαντίγραφο της επιμέλειας του γονέα και βεβαίωση ΑΜΚΑ παιδιών (όλων των ανήλικων).

ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Χρειάζεται Άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση ή αυτοτελή άδεια διαμονής μελών ή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής

Επίσης χρειάζεται και βεβαίωση ΑΜΚΑ παιδιών (όλων των ανήλικων).

Ροή ειδήσεων

Advertisement