Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Δυσαρέσκεια στο τοπικό εμπόριο για την κίνηση τη Μ. Εβδομάδα

Published

on

Κοντά στα περσινά επίπεδα αναμένεται να είναι ο απολογισμός της Μ. Εβδομάδας για τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας. Η κίνηση φέτος περιορίστηκε σ ένα καλό τριήμερο, από Μ. Τετάρτη έως και Μ. Παρασκευή, με την αγορά να σημειώνει κάμψη όμως το Μ. Σάββατο καθώς η πόλη της Πάτρας άδειασε, με την αποχώρηση των εκδρομέων του Πάσχα.

Το γεγονός ότι ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα δεν κατέγραψε την αναμενόμενη κίνηση, σε σχέση με τα τρόφιμα, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο τοπικό εμπόριο. Η αγορά κινήθηκε κάτω του αναμενομένου αλλά και των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί ιδιαίτερα κατά την πρώτη περίοδο, από το Σάββατο του Λαζάρου έως και την Μεγάλη Τρίτη.

Τόνο στην αγορά της Πάτρας έδωσαν κυρίως οι επισκέπτες από περιφερειακές πόλεις τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, ισοφαρίζοντας κάποιες από τις απώλειες που καταγράφηκαν έως και τα μέσα της Μ. Εβδομάδας.

«Η αγορά της Πάτρας κινήθηκε ικανοποιητικά προς τα τέλη της Μ. Εβδομάδας και το γεγονός ότι αποτελεί μεγάλο περιφερειακό κέντρο είναι αυτό που διέσωσε την κατάσταση καθώς η πόλη βιώνει το πρόβλημα της ακρίβειας και αδυνατεί να στηρίξει το σύνολο των συναδέλφων. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, μείωση του μέσου όρου δαπάνης ανά καταναλωτή και τις ανατιμήσεις που προηγήθηκαν το δίμηνο Φεβρουάριος-Μάρτιος 2023 από τους προμηθευτές, εκτιμούμε ότι κατά την Πασχαλινή περίοδο θα καταγραφούν μειώσεις έως και 30% κυρίως στα κέρδη. Κάποιοι κλάδοι βέβαια όμως είδη δώρου, παιδικά και λαμπάδες, υπόδηση και ένδυση, κινήθηκαν καλύτερα. Σε αυτούς τους κλάδους εκτιμούμε ότι θα καλυφθεί το κόστος της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, λόγω της ικανοποιητικής πορείας των τζίρων. Αυτή η προσδοκία θα πρέπει βέβαια να επιβεβαιωθεί» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement