Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τιμάται η Εργατική Πρωτομαγιά- Συγκέντρωση και πορεία στις 10:30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο από σωματεία, συνδικάτα και φορείς

Μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν

Published

on

Με συγκέντρωση  στις 10:30 το πρωί, στην οδό Κολοκοτρώνη έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και στη συνέχεια με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, τα συνδικάτα και τα σωματεία της περιοχής μας αλλά και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

«Την 1η Μάη τιμάμε τους ήρωες εργάτες του Σικάγου, τους 200 της Καισαριανής, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους, που έδωσαν και τη ζωή τους για το δίκιο της εργατικής τάξης», επισήμανε ο Βασίλης Βασιλείου, ταμίας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, σε κάλεσμα του συνδικαλιστικού φορέα για την πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση.

Στο πλευρό των εργαζομένων, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι μάχονται για την υπεράσπιση των εργασιακών κεκτημένων θα βρίσκονται και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

ΔΗΜΟΣ: «ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΟ»

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, θα συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση τιμώντας «την ημέρα σύμβολο για την εργατική τάξη και τους αγώνες της». Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι «η Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει άλλον ένα αγωνιστικό σταθμό για τον πατραϊκό, αλλά και για όλον τον ελληνικό λαό. Να δώσει το στίγμα του, ότι δεν συμβιβάζεται με την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά του στο βωμό των ανταγωνισμών και των πολέμων».

ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ: «ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Με αφορμή την συμπλήρωση 137 χρόνων από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886 το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας».

Τονίζουν πως «ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών» και καλούν όλα τα Σωματεία και τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ: «ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ»

Μήνυμα κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία για την Εργατική Πρωτομαγιά 2023 απευθύνουν τα μέλη της, καλώντας σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας, Αγίου Ανδρέου, ενώ παρουσία θα έχουν και στην κινητοποίηση στην τρίγωνη πλατεία του Αιγίου.

«137 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886, τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τους κρατάμε ζωντανούς στη μνήμη και την καρδιά μας, είναι πάντα επίκαιροι και εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολλών. Του αγώνα για εργασία με δικαιώματα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για βιώσιμη ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement