Connect with us

Πολιτική

Μαρία Κατσικοβόρδου:«Ο κόσμος θα ψηφίσει ασφάλεια και σταθερότητα»

Published

on

Συνέντευξη στον Διονύση Ζακυνθινό

«Ο κόσμος δεν θα αντέξει ανασφάλεια και πειραματισμούς ξανά. Θα ψηφίσει ασφάλεια και σταθερότητα», επισημαίνει μιλώντας στη «Γ η Μαρία Κατσικοβόρδου, υποψήφια βουλευτής Πρέβεζας με τη Νέα Δημοκρατία.

Επιπλέον, υπογραμμίζει: «Ως Νέα Δημοκρατία, είναι στην ψυχή μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα κάθε μέρα όλο και περισσότερους λόγους να νιώθει υπερήφανος, υπερήφανη».

Είστε υποψήφια στην Πρέβεζα, σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας και μάλιστα σε μία από τις πιο φτωχές περιφέρειες της χώρας. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας με τα δεδομένα αυτά στις εκλογές;

Δρόμοι, δημόσιες συγκοινωνίες. Πρέπει να το κάνουμε εύκολο για τον κόσμο να έρχεται και να μετακινείται εσωτερικά. Φωτισμός στο επαρχιακό δίκτυο, αστικές συγκοινωνίες πιο αξιόπιστες. Επίσης, ανθρώπους είναι που έχουμε ανάγκη, μόνιμους κατοίκους, δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, φοιτητές, γιατρούς ακόμα, εκπαιδευτικούς, και φυσικά επενδύσεις. Θέσεις εργασίας, να βρίσκει ο κόσμος δουλειά και να μην φεύγει στις μεγάλες πόλεις.
Και μετά, αγροτική οικονομία και βιώσιμος τουρισμός, δύο πηγές εσόδων και πλούτου για το νομό μας. Οφείλουμε να μιλήσουμε με την κοινωνία και να εντοπίσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες, συγκεκριμένα για τον τόπο μας. Τί έχουν πραγματικά ανάγκη οι αγρότες μας και κτηνοτρόφοι; Τί είναι αυτό που δυσκολεύει τους επαγγελματίες τουρισμού και εστίασης; Δεν χρειάζονται πολλά και εντυπωσιακά. Να καθίσουμε να μιλήσουμε μαζί τους και να δώσουμε λύσεις σε πρακτικά θέματα ώστε να λειτουργούν όλα πιο αρμονικά και να εξελισσόμαστε όλοι μαζί ως τοπική κοινωνία.
Και τέλος, ευζωία και ευεξία για τους μόνιμους πολίτες αλλά και τους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η περιοχή μας προσφέρει ευκαιρίες για άθληση, περιπάτους και γυμναστική, ομαδικά αθλήματα. Σωστή διατροφή, με αγνά τοπικά προϊόντα, και το καλοκαίρι ατελείωτες παραλίες για κολύμβηση και χαλάρωση. Είμαστε ένας νομός που μπορεί κανείς να κατακτήσει την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή, να δημιουργήσει μία πιο ευχάριστη καθημερινότητα, να εργάζεται, να κάνει οικογένεια και παιδιά, χωρίς να χάνει προσωπικό χρόνο.

Με ποια κριτήρια πιστεύετε θα ψηφίσει ο κόσμος στις εκλογές στις 21 Μαϊου;

Για πρώτη φορά θα ψηφίσει μια νέα ομάδα ψηφοφόρων, νέοι 17 έως 21 ετών, και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο θα είναι το κριτήριο επιλογής και με ποιο σκεπτικό θα ψηφίσουν.
Οι πολίτες, έχουν κουραστεί τόσο από όσα περάσαμε τα τελευταία χρόνια, που πιστεύω ότι θα ψηφίσει ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κομματικές προτιμήσεις, επιλέγοντας σταθερότητα. Θα ψηφίσει ηγέτη, θα ψηφίσει αυτόν που θεωρεί ότι μπορεί να σταθεί απέναντι στην όποια απρόβλεπτη κρίση, που μιλά με αξιοπιστία και τηρεί το λόγο του, που μπορεί να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα κάθε νέα απειλή και θα κρατά σταθερό το τιμόνι της χώρας. Στην πράξη, αυτό το έχει πετύχει μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ειλικρινά, πιστεύω ότι ο κόσμος δεν θα αντέξει ανασφάλεια και πειραματισμούς ξανά. Θα ψηφίσει ασφάλεια και σταθερότητα, ώστε να συνεχίσουμε με ηρεμία στο δρόμο της προόδου και την ανάπτυξης.

Αν θα έπρεπε να σταθείτε σε ένα κομμάτι μόνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκης την τελευταία τετραετία, ποιο θα ήταν αυτό;

Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, αναμφίβολα. Ξέρετε, είναι δύσκολο για τον πολίτη να συνειδητοποιήσει τί πραγματικά σημαίνει θωρακίζω στην Άμυνα, ενισχύω τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναβαθμίζω τη διπλωματική θέση και ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή πολιτική σκηνή. Η χώρα μας σήμερα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μία περιοχή που βράζει.
Ένα ισχυρό προφίλ της Ελλάδας στη διπλωματία και στην άμυνα κρίνεται από κάθε εν δυνάμει επενδυτή. Κρίνεται από κάθε εν δυνάμει σύμμαχο. Δεν θα μας κάνουν οι άλλοι ισχυρούς, μόνοι μας θα γίνουμε ως χώρα ισχυρή και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όλα τα υπόλοιπα. Για να μπορούν, λοιπόν, να έρθουν επενδύσεις, για να μπορεί να έρθει τουρισμός, για να μπορούμε να μιλάμε για Παιδεία, για αύξηση μισθών, για τα πάντα, πρώτα από όλα οφείλουμε να έχουμε μια Ελλάδα θωρακισμένη από κάθε απειλή. Γι’ αυτό, για παράδειγμα, και η απόκτηση των F-35 είναι μια τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης αυτής. Η πατρίδα μας σήμερα υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία.
Ως Νέα Δημοκρατία, είναι στην ψυχή μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα κάθε μέρα όλο και περισσότερους λόγους να νιώθει υπερήφανος, υπερήφανη. Νοιαζόμαστε για την πατρίδα και το αποδεικνύουμε με πράξεις.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement