Connect with us

Αθλητισμός

Ο τελικός που καθήλωσε τον πλανήτη

Published

on

Μιλούν στη «Γ» για τον αγώνα Σίτι-Ίντερ οι προπονητές Στρ. Μαστροκυριάκος, Γ. Στράντζαλης και Γ. Μάγγος

Ο τελικός του Champions League ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Ίντερ πέρασε στην ιστορία, η ομάδα του Αγίου Μάρκου κατέκτησε το τρόπαιο και η «Γ» ζήτησε τη γνώμη τριών προπονητών (Στρατής Μαστροκυριάκος, Γιώργος Στράντζαλης, Γιάννης Μάγγος), για το πώς είδαν την αναμέτρηση, που διεξήχθη στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, καθηλώνοντας το βράδυ του Σαββάτου όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

 

Στρατής Μαστροκυριάκος: «Δίκαια

πρωταθλήτρια, ήταν η καλύτερη»

Ο Αχαιός προπονητής που ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Στρατής Μαστροκυριάκος, μιλώντας στη «Γ» ανέφερε: «Πάντα ο τελικός παίζεται για να κερδίζεται. Η Μάντσεστερ θεωρώ ότι δίκαια κατέκτησε το τρόπαιο, γιατί καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν η καλύτερη ομάδα!

Η Ίντερ απέδειξε ότι δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοια παιχνίδια και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Γκουαρντιόλα. Είδαμε ένα παιχνίδι με ένα πρώτο ημίχρονο μέτριο και ένα πιο συναρπαστικό έτσι όπως εξελίχθηκε δεύτερο.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες που έφτασαν σ’ αυτόν τον τελικό κι εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε ό,τι θετικό μπορούμε και να κάνουμε βήματα μπροστά που θα βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Γιάννης Μάγγος: «Άξιζε

να το σηκώσει η Σίτι»

Ο έμπειρος τεχνικός Γιάννης Μάγγος, μιλώντας στη «Γ» τόνισε: «Έγινε ένας τελικός με λιγοστές φάσεις και χωρίς υψηλό ρυθμό, όπως μας είχαν συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια τους.

Και αυτό γιατί και οι δύο ομάδες έπαιζαν με πανομοιότυπο τρόπο, οπότε οι χώροι ήταν κλειστοί και το κέντρο της κάθε ομάδας ήταν πιεσμένο από τους αντιπάλους.

H Σίτι με περισσότερη κατοχή της μπάλας προσπαθούσε κυρίως από τις πτέρυγες και με την Ίντερ να έχει πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά και να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να πετύχει κάποιο τέρμα. Βάσει ευκαιριών και γενική εικόνα παιχνιδιού η Μάντσεστερ Σίτι δίκαια σήκωσε το Κύπελλο του Champions league».

 

Γιώργος Στράντζαλης: «Οι Ιταλοί

αδίκησαν τους εαυτούς τους»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και τέως προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Στράντζαλης, από τον μακρινό Καναδά, μιλώντας στη «Γ» δήλωσε: «Η Μάντσεστερ Σίτι ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις μιας ολόκληρης χρόνιας, κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο Αγγλίας και στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε την ψυχολογία με το μέρος της και φυσικά έναν τοπ προπονητή στον πάγκο της, που όχι μόνο ξέρει να διαχειρίζεται το πλούσιο και ποιοτικό αγωνιστικό υλικό του, αλλά παίζει και ένα ποδόσφαιρο φανταστικό με passing game, με γρήγορο ρυθμό σε αμυντικές και επιθετικές ενέργειες καθώς και γρήγορο transition.

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το εύκολο σκοράρισμα που είχε, αλλά κατά την άποψή μου οι Ιταλοί αδίκησαν όχι μόνο την προσπάθειά τους αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, που δεν το θεωρώ δίκαιο για αυτούς, τόσο με τις κλασικές ευκαιρίες που είχαν και ειδικά στο δεύτερο μέρος, όσο και την απίστευτη και εναρμονισμένη αγωνιστική τακτική που είχαν, καθώς έσβησαν τον Χόλαντ, περιόρισαν την ανάπτυξη της Μάντσεστερ σε απίστευτο βαθμό και έτσι έχτισαν την ανάπτυξή τους προς έκπληξη των Άγγλων».

*Από την έντυπη έκδοση της “Γ”. 

Ροή ειδήσεων

Advertisement