Connect with us

Μπάσκετ

Έλαμψε ο Αστέρας Τέμενης

Η ομάδα της Αιγιάλειας πρωταθλήτρια της Α1 ΕΣΚΑ-Η με 4-3 νίκες επί της ΕΑ Παραλίας, πρώτη φορά στις Εθνικές κατηγορίες

Published

on

Ο Αστέρας Τέμενης πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία μετά την άνετη νίκη επί της ΕΑ Παραλίας με 58-40 με συνολικό σκορ 4-3. Η αιγιώτικη ομάδα είχε 2-0 νίκες από την κανονική περίοδο. Η επίσης νεοφώτιστη ΕΑ Παραλίας κατάφερε να κάνει το 2-2 νίκες. Στο πέμπτο παιχνίδι οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη και έκαναν το 3-2 νίκες. Στο επόμενο παιχνίδι η Παραλία με τη δύναμη της έδρας κατάφερε να πάρει τη νίκη 74-67. Στον κυριακάτικο τελικό οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα 18-8 στο δεκάλεπτο και 32-24 στο ημίχρονο. Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες έβρισκαν στόχο με το κιάλι 8-7 στο επιμέρους σκορ και 40-32 στο 30΄. Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι πάτησαν στη ρακέτα και έφθασαν στη νίκη-άνοδο. Μετά την απονομή στο γήπεδο από τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ-Η Παν. Λυκούδη ακολούθησαν τα επινίκια στο Ρίον!

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΑΡΙΘΜΕΣ ΑΝΟΔΟΙ

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ομάδα του Αστέρα Τέμενης είναι από τις πιο πρόσφατες στο μπασκετικό στερέωμα και είναι αξιοσημείωτο ότι σε μία επταετία έχει πανηγυρίσει έξι ανόδους και θα εκπροσωπεί την ΕΣΚΑ-Η στη Γ’ Εθνική.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΕΜΕΝΗΣ

2017-2018 Πρωτάθλημα Γ2 ΕΣΚΑ-Η

2018-2019 Πρωτάθλημα Γ1 ΕΣΚΑ-Η

2019-2020 Πρωτάθλημα Β ΕΣΚΑ-Η

2020-2021 Αναβολή

2021-2022 Πρωτάθλημα Α2 ΕΣΚΑ-Η

2022 -2023 Πρωτάθλημα Α1 ΕΣΚΑ-Η

 

 

Άρης Ξενούλης: «Ημασταν οικογένεια στα δύσκολα»

Ο προπονητής του Αστέρα Τέμενης Αριστείδης Ξενούλης δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη νίκη, είναι μια μεγάλη επιτυχία, είναι ένας θρίαμβος! Ο Αστέρας Τέμενης πρωταθλητής Α1 ΕΣΚΑ-Η, θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, που έχουν την εκτίμηση και τον σεβασμό μου για τον άθλο που πέτυχαν. Ήμασταν οικογένεια, μείναμε ενωμένοι στα δύσκολα και δίκαια είμαστε πρωταθλητές. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση και τους Γ. Χρηστίδη, Κ. Ζεντέφη, τον όμιλο Afiddea και τον Κ. Καρούτζο γιατί φρόντισαν να μην μας λείψει τίποτε και γιατί με στήριξαν στα δύσκολα. Ελπίζω να φάνηκα αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου Κώστα Μπαλτζώη για την πολύτιμη βοήθειά του και τον καταπληκτικό κόσμο της Τέμενης αλλά και όλου του Αιγίου που μας στήριξε και μας βοήθησε με το βροντερό «παρών» του όλη τη χρονιά.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την σύζυγό μου Βασούλα και τα τρία παιδιά μου Λαμπρίνα, Μιχαήλ και Καίτη για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους και γιατί με ανέχονται και με αγαπούν!».

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΟΥΒΟΣ: «Πανηγυρίζουμε ακόμη»

Ο Αιγιώτης αθλητής Άγγελος Δούβος με θητεία σε Κεραυνό Αιγίου και Ήφαιστο Αιγίου επισημαίνει στη «Γνώμη»: «Μέσα από την πορεία μας πιστέψαμε στην άνοδο και δουλεύοντας ακόμη πιο σκληρά τα καταφέραμε. Το έναυσμα μας δόθηκε από τις μόλις τρεις ήττες στην κανονική περίοδο. Σίγουρα υπάρχει μέλλον και θέλουμε ακόμη πιο κοντά τον κόσμο μας».

 

ΔΗΜ. ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ: «Δύο υπέροχα χρόνια»

Ο Πατρινός Δημ. Καρακάσης, με αφετηρία τις υποδομές της Απολλωνιάδας που είχε συμμετοχή και στην περσινή άνοδο στην Α1 τόνισε: «Ήταν δύο υπέροχα χρόνια εντός και εκτός παρκέ. Γίναμε πρώτα οικογένεια και με κάποιες μικρές προσθήκες με την βοήθεια του κόσμου φθάσαμε στην άνοδο. Αφιερώνω την άνοδο στα παιδιά της ομάδας».

 

ΑΡΗΣ ΓΚΟΥΤΗΣ: «Σκληρή δουλειά»

 

Ο επίσης Πατρινός πλέι μέικερ Άρης Γκούτης που είχε σημαντικό ρόλο στους τελικούς επισημαίνει: «Πραγματικά μέσα από την πορεία μας δείξαμε ότι δουλεύοντας σκληρά μπορούμε να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους μας. Αφιερώνω την άνοδο σε όλους τους παίκτες και στο σταφ».

ΓΡ. ΤΣΙΝΟΥΚΑΣ: «Αφιερωμένο στην οικογένειά μου»

Ο έμπειρος φόργουορντ επιστρατεύτηκε με ειδικό ρόλο στο τελευταίο παιχνίδι ενώ είχε αγωνισθεί με ανάλογες επιτυχίες σε Ήφαιστο/Αχιλλέας και Ακράτα τονίζει: «Η άνοδος είναι απόρροια σκληρής δουλειάς και ομαδικής συλλογικής προσπάθειας. Αφιερώνω το πρωτάθλημα στην οικογένειά μου».

 

ΑΝ. ΒΛΑΧΟΣ: «Συλλογική προσπάθεια»

Ο Αναστάσιος Βλάχος πανηγυρίζοντας τον τίτλο μας είπε (στην φωτό κόβει το διχτάκι): «Δική μου αποστολή ήταν η άμυνα ενώ βοήθησα και επιθετικά όταν μου δόθηκε η ευκαιρία από τον προπονητή μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας για την στήριξη όλη τη χρονιά».

Η χειραψία των δύο προπονητών Άρη Ξενούλη και Γιάννη Μπαζίνα

Ο Μάριος δίνει τον ρυθμό στην κερκίδα

Οι φίλοι των γηπεδούχων κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας

ΕΣΚΑ-Η και διαιτητές παρόντες στο Αίγιο!

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement