Connect with us

Πολιτισμός

Οι «Danubia Soloists» από τη Βιέννη και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου την Πέμπτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Published

on

Μία σπουδαία συναυλία είναι ο επόμενο μουσικός σταθμός για το Διεθνές φεστιβάλ της Πάτρας την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με τους «Danubia Soloists» από τη Βιέννη να συμπράττουν με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου.

Σολίστ στη συναυλία – που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της Πάτρας – είναι η σπουδαία τσελίστα Cristina Bazili. Την μουσική διεύθυνση έχουν οι Luca Pelanda και Πελοπίδας Μαυρόπουλος. Το κοινό θα απολαύσει συνθέσεις που κινούνται σε ιδιαίτερα μουσικά «μονοπάτια».

Οι “Danubia Soloists“ είναι ένα σύνολο από μουσικούς – καθηγητές ωδείων της παραδουνάβιας περιοχής της Κάτω Αυστρίας.
Το φετινό project τους είναιαφιερωμένο στον μεγάλο αυστριακό πιανίστα και συνθέτη κλασικής και jazz μουσικής, Friedrich Gulda.
Το κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα πνευστών που παρουσιάζουν συνδυάζει κλασική και jazz μουσική με παραδοσιακά μοτίβα από το ρεπερτόριο μπάντας πνευστών. Σολίστ στο βιολοντσέλο είναι η Cristina Basili. Τη συναυλία επενδύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου συμπράττοντας με τους Αυστριακούς μουσικούς σε έργα κλασικής μουσικής αλλά και έργα Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκης, Χατζιδάκης).

Ροή ειδήσεων

Advertisement