Connect with us

Αθλητισμός

Από την… κούνια στις επιτυχίες

Published

on

Ο Δ. Μπιτσάκος μιλάει στη «Γ» για την κόρη του Αφροδίτη και τα όσα έζησε στο Ζάγκρεμπ με την Εθνική πόλο (Κ15) και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου

Όταν έχεις μπαμπά (Δημήτρης Μπιτσάκος) και μαμά (Βούλα Μανέτα) που έχουν περάσει από το μετερίζι της πισίνας και δη από το άθλημα του πόλο και έχεις γευτεί χαρές και λύπες από την… κούνια, τότε σίγουρα θα επιτύχεις.

Του Τάσου Αγγελόπουλου

Ο λόγος για την 12χρονη Αφροδίτη Μπιτσάκου, η οποία ήταν παρούσα στο τρίτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ και φορώντας το σκουφάκι της Εθνικής ομάδας (Κ15) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου παρέα με τις συμπαίκτριές της.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΛΑΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗ

Μια επιτυχία πολύ μεγάλη όχι μόνο για το ελληνικό πόλο, αλλά και γενικότερα για την ίδια, την οποία όσοι έχουν δει να αγωνίζεται λένε πως θα ξεπεράσει σε επιτυχίες και διακρίσεις τους γονείς της, διότι η μικρή είναι μια κλάση ανώτερη κι από τους δύο. Χαρακτηριστικό είναι ότι άνθρωπος του περιβάλλοντος της οικογένειας τόνισε: «Από το νηπιαγωγείο η Αφροδίτη έμπαινε στην πισίνα, σούταρε και τράνταζε τα δοκάρια, τόσο καλή είναι».

ΚΡΑΤΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ

Αυτό αν μη τι άλλο τόσο η Βούλα όσο και ο Δημήτρης Μπιτσάκος το γνωρίζουν, αλλά πάντα κρατούν χαμηλούς τόνους και μόνο με σκληρή δουλειά, μπορείς να επιτύχεις στόχους κι αυτό επιθυμούν για την κόρη τους.

«ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ»

Μιλώντας στη «Γ» ο πατέρας της, Δημήτρης Μπιτσάκος κι ερωτώμενος για το επίτευγμα της Εθνικής στο Ζάγκρεμπ, τόνισε: «Είναι πολύ ωραία στιγμή να βλέπεις το παιδί σου να φορά το σκουφάκι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και να φτάνει σε αυτή τη διάκριση. Τι άλλο θέλει ένας γονιός; Όμως δεν χρειάζονται τυμπανοκρουσίες, αλλά μόνο σκληρή δουλειά. Φάνηκε ότι η ομάδα αυτή έχει μέλλον και μπορεί να φτάσει ακόμη ψηλότερα, διότι υπάρχει δυναμικό από πίσω».

«ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ»

Ερωτώμενος για το πώς ένιωσε η Αφροδίτη Μπιτσάκου, όταν τελείωσε το παιχνίδι με την Ισπανία, είπε: «Τα συναισθήματά της ήταν ανάμεικτα, καθώς έκαναν την μεγάλη αυτή επιτυχία, αλλά δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο, παίρνοντας τελικά το αργυρό. Όμως μην ξεχνάμε ότι αυτή η επιτυχία που έκανε η Εθνική μας, προήλθε από τη νίκη που έκαναν στην ημιτελική φάση οι αθλήτριες της χώρας μας απέναντι στο μεγαθήριο και στη σχολή, που λέγεται Ουγγαρία».

*Από την έντυπη έκδοση της “Γ”. 

Ροή ειδήσεων

Advertisement