Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή ο αθλητικογράφος Δημήτρης Γιαννουλάκης

Published

on

Η Πάτρα και η αθλητική δημοσιογραφία θρηνεί, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο δημοσιογράφος Δημήτρης  Γιαννουλάκης γεννημένος το 1951 στην Αθήνα.

Τα τελευταία χρόνια, ο εκλιπών έδωσε γενναία μάχη, έχοντας πολλά προβλήματα υγείας.

Εκτός από τη δημοσιογραφία όπου εργάστηκε αφενός ως συνεργάτης της εφημερίδας «Γνώμη» αφετέρου ανταποκριτής στην εφημερίδα Μεσηβρινή, αλλά και της «Αθλητικής Ηχούς» δούλεψε ακόμη στον τηλεοπτικό σταθμό Tele Time και στις εφημερίδες Πάτρα Σπορ, Σπορ Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ημέρα, Εθνικό Κήρυκα, Γεγονότα και Ημερήσιο Κήρυκα.

Παράλληλα ο Δημήτρης Γιαννουλάκης, εργάστηκε και στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (τμήμα συντάξεων, τωρινό ΕΦΚΑ), όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Ευτύχησε μαζί με τη σύζυγό του Καίτη να δουν από την κόρη τους Φωτεινή και τον αθλητή μπάσκετ Φώτη Λαμπρόπουλο ένα εγγόνι τον Έκτορα.

Ο εκλιπών ήταν άνθρωπος αγαπητός στην κοινωνία της Πάτρας και για αρκετά χρόνια, έκανε το ρεπορτάζ της Παναχαϊκής και αυτό του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, ενώ ήταν λάτρης του αγγλικού ποδοσφαίρου, ένθερμος υποστηρικτής της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Ήταν και επίτιμο μέλος των δημοσιογραφικών ενώσεων ΕΣΗΕΠΗΝ και ΠΣΑΤ.

Η κηδεία του Δημήτρη Γιαννουλάκη θα γίνει αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου, στις 10:30 από τον Ι.Ν. Παναγιάς Αλεξιώτισσας στην Πάτρα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Υμηττό και τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Δάφνης.

Στο χώρο του αθλητισμού ασχολήθηκε με το μπάσκετ, και ήταν αθλητής του Αμύντα (ομάδα του Υμηττού). Η ενασχόληση του με τον αθλητισμό τελείωσε νωρίς (1969) αλλά με μια σημαντική προσφορά στο χώρο, καθώς το όνομά του αναφέρεται στα ιδρυτικά μέλη της ομάδας μπάσκετ του Α.Ο. Δάφνης ή Δάφνης όπως είναι γνωστότερη.

Η είσοδος του στα Μ.Μ.Ε. έγινε το 1969 από την αθλητική ημερήσια εφημερίδα «Πρωτάθλημα».

Λίγους μήνες αργότερα μετακόμισε οικογενειακώς στην Πάτρα (γενέτειρα της μητέρας του) και συνέχισε να δημοσιογραφεί στα τοπικά έντυπα.

Στα 40 περίπου χρόνια παρουσίας του στα Μ.Μ.Ε. συνεργάστηκε για μεγάλα χρονικά διαστήματα με τις εφημερίδες «Πάτρα Σπορ», «Γνώμη», «Ημερήσιος Κήρυκας», «Αιγιώτη», «Σπορ Ν/Δ Ελλάδος», «Γεγονότα», «Εβδομάδα», «Κόσμος».

Υπήρξε ανταποκριτής της «Μεσημβρινής» και «Αθλητικής Ηχούς».

Παράλληλα είχε ραδιοτηλεοπτική παρουσία καθώς συνεργάστηκε με το Ράδιο «Γάμμα» και τον τηλεοπτικό σταθμό «TELETIME», ενώ υπήρξε ανταποκριτής του αθλητικού της ΝΕΤ.

Τη διετία 1994-1996 δίδαξε αθλητικό ρεπορτάζ στο δημόσιο ΙΕΚ.

Ήταν νυμφευμένος με την Αικατερίνη Βαρθολομάτου με την οποία απέκτησε μια κόρη την Φωτεινή, η οποία του χάρισε έναν εγγονό, τον Έκτωρα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί  αύριο 26 Ιουλίου στις 10.30 στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΣΗΕΠΗΝ- ΤΕΑΣ  ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, του Επίτιμου Μέλους της Ένωσης Συντακτών, Δημήτρη Γιαννουλάκη, που «έφυγε»  από τη ζωή στα 72 του χρόνια έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε  με σοβαρή ασθένεια.

Τάσος Αγγελόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement