Connect with us

Ελλάδα

Από την κόντρα στην έξωση

Published

on

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Πρόκειται για τη χρόνια αντιδικία ανάμεσα στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Είναι οι αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Το τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το σίριαλ σχετίζεται με το κτίριο που εδώ και χρόνια φιλοξενεί το Σύλλογο. Είναι ένα σημαντικό νεοκλασικό στην οδό Ερμού που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και έχει παραχωρηθεί, εδώ και χρόνια, στους αρχαιολόγους.
Τώρα η παραχώρηση ανακλήθηκε για «λόγους δημοσίου συμφέροντος» και ένας καινούργιος πόλεμος έχει ξεσπάσει.
Απ’ ό,τι φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν μια εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο κτίριο με θέμα «Δικαιοσύνη για το έγκλημα στην Πύλο», δηλαδή για το γνωστό πολύνεκρο ναυάγιο. Η υπουργός ζήτησε εξηγήσεις, ο Σύλλογος τής απάντησε με επιθετική διάθεση και η υπουργός τούς πήρε πίσω το κτίριο.
Έριξα μια γρήγορη ματιά στην ιστοσελίδα του Συλλόγου. Η αλήθεια είναι ότι οι αναρτήσεις για καθαρά αρχαιολογικά ζητήματα σπανίζουν. Απεναντίας αφθονούν αναρτήσεις συνδικαλιστικού χαρακτήρα ενώ διακρίνεται διά γυμνού οφθαλμού μια μόνιμη διάθεση αντιδικίας με το Υπουργείο και την υπουργό.
Είναι αλήθεια ότι το ναυάγιο στην Πύλο μετατράπηκε σε βασικό θέμα της προεκλογικής περιόδου και είναι επίσης αλήθεια ότι ο Σύλλογος Αρχαιολόγων έγινε μέρος της προεκλογικής διαμάχης και τα περί «εκδηλώσεων που προάγουν τη σχέση των αρχαιολόγων με την κοινωνία» δεν είναι πολύ πιστευτά. Πιο σωστό θα ήταν να μιλήσουμε για τη σχέση των αρχαιολόγων με το ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι όμως αυτός λόγος να τους διώξουν από το κτίριο που τους είχε παραχωρηθεί; Δεν είμαι σίγουρος όπως απορία μού προκαλούν και οι «λόγοι δημοσίου συμφέροντος» που επικαλέστηκε το Υπουργείο.
Εσείς κακό χερόβολο κι εμείς κακό δεμάτι.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement