Connect with us

Διεθνή

Νεκρός ο επικεφαλής της Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν – Συνετρίβη το ιδιωτικό του αεροσκάφος

Published

on

Νεκρός είναι σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Γεβγκένι Πριγκόζιν καθώς το ιδιωτικό του αεροπλάνο κατέπεσε.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν συνετρίβη στη Ρωσία. Το αεροπορικό δυστύχημα κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 10 ανθρώπων, με τον επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας να βρίσκεται μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τις Αρχές.

Νεκρός λίγο καιρό μετά την ανταρσία

Στα τέλη Ιουνίου, ο κ. Πριγκόζιν στασίασε και ανακοίνωσε πως θα έκανε πορεία ως τη Μόσχα για να απαιτήσει να «λογοδοτήσει» η ρωσική στρατιωτική ηγεσία για αυτή που χαρακτήρισε ανικανότητα και αναποτελεσματικότητά της. Η εξέγερση των μισθοφόρων τερματίστηκε κάπου 24 ώρες αργότερα, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Μινσκ.

Το Κρεμλίνο φέρεται να υποσχέθηκε στον επικεφαλής της Βάγκνερ ασυλία, με έναν από τους όρους της αμνήστευσης να είναι πως επρόκειτο να μετεγκατασταθεί στη γειτονική Λευκορωσία. Μολαταύτα, αντ’ αυτού ο κ. Πριγκόζιν επανεμφανίστηκε στο περιθώριο της συνόδου Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη στα τέλη Ιουλίου.

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 26ης Ιουλίου στον Νίγηρα, στη Δύση εκφράζονται ανησυχίες πως η Νιαμέ μπορεί να στραφεί στη Ρωσία – ο κ. Πριγκόζιν δήλωσε πως θα καλωσόριζε την εξέλιξη αυτή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement