Connect with us

Αθλητισμός

Προμηθέας: Στην τελική ευθεία για Ελλάδα και Ευρώπη

Published

on

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες υποχρεώσεις του Προμηθέα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού σε ένα μήνα περίπου και λιγότερο ξεκινούν όλα.

Πιο συγκεκριμένα η πρεμιέρα της Basket League εκτός απροόπτου είναι προγραμματισμένη για τις 7-8 Οκτωβρίου, με τους αντιπάλους των Πατρινών να γίνονται γνωστοί σήμερα το βράδυ.

Επίσης η ευρωπαϊκή πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Οπάβα θα γίνει την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στο «Δ. Τόφαλος». Μέχρι τότε όμως οι Προμηθείς υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου αναμένεται να δουλέψουν σκληρά δίνοντας συνεχόμενα φιλικά παιχνίδια.

Τελευταίο φιλικό θα αποτελέσει αυτό με τον Απόλλωνα λίγο πριν από την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος (29/9), ενώ μέχρι τότε η πατρινή ομάδα θα πάρει μέρος σε δύο δυνατά τουρνουά.

Έτσι θα ξεκινήσει από αυτό στο Ισραήλ σε μία εβδομάδα περίπου (18-19/9), όπου θα αντιμετωπίσει ο Προμηθέας την Χάποελ Τελ Αβίβ, την Χάποελ Ιερουσαλήμ και τη Ντινάμο Σάσαρι, ενώ λίγο αργότερα θα πάρει μέρος στη Θεσσαλονίκη στα «Μαυροσκούφεια» όπου θα παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ και την Καρδίτσα.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ

Πολύτιμες εμπειρίες κέρδισαν τα τμήματα του Προμηθέα, στα τουρνουά που συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, ο Προμηθέας 2014 που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική έπαιξε στο τουρνουά «Τίμιος Σταυρός» της Κ. Αχαΐας, απέναντι σε ισχυρές ομάδες της κατηγορίας, ενώ οι Παίδες του «ΝΟΥΣ» επισκέφτηκαν τη μακρινή Κω, για το «9th Kos International Basketball Tournament», ένα διεθνές τουρνουά, με πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Αμφότερες οι ομάδες των «πορτοκαλί» συμμετείχαν στα τουρνουά με αρκετές ελλείψεις, ωστόσο οι δύο προπονητές, Γιάννης Ντάγιος και Βασίλης Σκροπολίθας, είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σχήματα και παίκτες, με τις ομάδες να βρίσκονται στη διαδικασία «μονταρίσματος», απαλλαγμένες από την πίεση του αποτελέσματος.

Για την ιστορία, ο Προμηθέας 2014 γνώρισε δύο ήττες από Αχαγιά ’82 και ΑΕ Γλαύκου/Εσπέρου και κατέλαβε την 4η θέση του τουρνουά «Τίμιος Σταυρός», ενώ οι Παίδες δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί, εξαιτίας των ελλείψεων και γνώρισαν τρεις ήττες από Περιστέρι, Άρη και Stella Azzurra.

ΑΜΑΛΙΑ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗ

*Από την έντυπη έκδοση της “Γ”.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement