Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημήτρης Μπαρμπούνης: «Πάντα δίπλα σας, για την Αχαΐα μας»

Published

on

Είναι άνθρωπος της προσφοράς, μάχεται καθημερινά για τα προβλήματα της Αχαΐας, βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, μοιράζεται τις αγωνίες τους και προωθεί τα αιτήματά τους.

Ο Δημήτριος Μπαρμπούνης, με καταγωγή από τον Αλισσό Δυτικής Αχαΐας, πρώην στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., κατέρχεται για δεύτερη συνεχή φορά στον στίβο της Αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού στο πλευρό του νυν Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με ισχυρή θέληση, όραμα και προτάσεις.

Η αγάπη του για τον τόπο του, η διάθεση προσφοράς και ανάδειξης της παράδοσης και του πολιτισμού μας, όπως επίσης η μαχητικότητά του για την διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα του νομού, έχουν καταδειχθεί από την δράση του Δημήτρη Μπαρμπούνη τόσο ως συντονιστή του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» (ΣΕΑΔΕ), όσο και ως πρόεδρου του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων «Ο Πείρος», αλλά και ως εκπρόσωπου της Δυτικής Αχαΐας στην Ομοσπονδία των Τριτέκνων.

Στόχος του, όπως επισημαίνει στη «Γ», είναι να προσφέρει στους πολίτες με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου Αχαΐας, εφόσον τον τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να είναι πάντα δίπλα τους, όπως άλλωστε κάνει όλα τα χρόνια. Ασχολείται ενεργά με τα κοινά για σχεδόν δύο δεκαετίες και «όπλο» του είναι η αγάπη του κόσμου.

-Κύριε Μπαρμπούνη, μιλήστε μας για την απόφασή σας να ασχοληθείτε με την Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού.

«Η απόφασή μου να ασχοληθώ για δεύτερη φορά μετά το 2019 με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού, έχοντας υπηρετήσει στο παρελθόν και στον Α΄ Βαθμό ως βοηθός δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, πηγάζει από την συνειδητή μου επιλογή να προσφέρω στα κοινά και να συμβάλω με τις δυνάμεις μου στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.
Είμαι ενεργός πολίτης και θεωρώ ότι οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για την πρόοδο του τόπου μας. Ήμουν και παραμένω δίπλα στους ανθρώπους, ζω μέσα στην κοινωνία και αγωνίζομαι με ανιδιοτέλεια και με εντιμότητα, για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη του κόσμου είναι η δύναμή μου, σε αυτήν στηρίζομαι και όχι σε μηχανισμούς. Δίνω έναν καθαρό αγώνα στις 8 Οκτωβρίου 2023 και καλώ τον λαό της Αχαΐας να αξιολογήσει τη διαδρομή μου και την συνεισφορά μου δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συνεχίσω να αγωνίζομαι για το κοινωνικό όφελος».

-Κάνοντας μια αποτίμηση του έργου που παρήχθη κατά την θητεία του Νεκτάριου Φαρμάκη, είστε ικανοποιημένος;

«Θεωρώ ότι η περιφερειακή αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη έχει κάνει σημαντικό έργο, με ορατά βήματα προόδου για την Αχαΐα, την οποία κατάφερε να βγάλει από το τέλμα που ήταν επί σειρά ετών και να θέσει τις βάσεις για μια ανοδική πορεία σε καίριους τομείς. Και όπως ο ίδιος επισημαίνει, η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Γιατί ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα για τον τόπο του, αποφασιστικότητα, με αξιόλογους συνεργάτες που μπορούν να εγγυηθούν μια πορεία προόδου για τον τόπο μας. Και είναι σίγουρο ότι δικαιούται να συνεχίσει το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και μπορεί να εγγυηθεί για να πάει Μπροστά η Δυτική Ελλάδα, Μπροστά για Όλους».

-Στην προηγούμενη θητεία είχατε αναλάβει μια κομβική θέση, του συντονιστή στο Δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα». Μιλήστε μας για το έργο σας.

«Είναι γεγονός ότι ο Νεκτάριος Φαρμάκης μού έκανε την τιμή να μου αναθέσει τον ρόλο του συντονιστή στο Δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα», ένα άτυπο όργανο με σημαντικές αρμοδιότητες, στο πλευρό του αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Φωκίωνα Ζαΐμη με τον οποίο εργαστήκαμε προκειμένου να καταγράψουμε, να αναδείξουμε και να επιλύσουμε, ει δυνατόν, τα προβλήματα επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους των πόλεων όλης της Δυτικής Ελλάδας. Μην ξεχνάτε ότι αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες λόγω της πανδημίας και η Περιφέρεια στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό των επιχειρηματιών με οικονομικές ενισχύσεις και συνεχές ενδιαφέρον για τα θέματα της ανάπτυξης και του επιχειρείν. Παράλληλα, κατέβαλα όλες μου τις δυνάμεις για να προωθήσω τα αιτήματα και τις ανάγκες των πολιτών μου από όλη την Αχαΐα, κάνοντας προσπάθεια για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούσαν».

-Η Δυτική Αχαΐα αποτελεί για σας σημείο αναφοράς, καθώς εκεί έχετε γεννηθεί, εργαστεί και προσφέρει. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για τον τόπο σας;

«Αγαπώ όλη την Αχαΐα και κάθε γωνιά της, είμαι δίπλα σε όλους τους πολίτες στον νομό και στόχος μου είναι να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι στην συλλογική προσπάθεια του Ν. Φαρμάκη.

Ωστόσο, η Δυτική Αχαΐα είναι ο τόπος από όπου κατάγομαι και έχω ζήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής μου και τον οποίο έχω υπηρετήσει ως βοηθός δημάρχου Δυτικής Αχαΐας και από άλλες θέσεις σε συλλόγους και φορείς. Είναι ένας προικισμένος τόπος με πολλές φυσικές ομορφιές, που δυστυχώς έχει χάσει πολλές αναπτυξιακές ευκαιρίες και χρειάζεται στήριξη.
Στην προηγούμενη περίοδο πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος και τα οποία παραμένουν στην κορυφή της ατζέντας, όπως η επέκταση της άρδευσης από το Φράγμα του Πηνείου για την κάλυψη των αναγκών όσων δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της Δυτικής Αχαΐας, η επέκταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας μέχρι το αεροδρόμιο του Αράξου και με τελικό προορισμό την Αρχαία Ολυμπία, η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού άξονα που θα ενώνει την Πάτρα με την Δυτική Αχαΐα, η ενίσχυση των τουριστικών υποδομών, η αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών που παραμένει μείζον θέμα κ.ά.

Ειδική αναφορά θα μου επιτρέψετε στις συνεχείς προσπάθειες και την καταλυτική παρέμβαση της Περιφέρειας και του Ν. Φαρμάκη για το λιμάνι στις Αλυκές. Ήδη, ολοκληρώθηκε η εκβάθυνση του λιμανιού για την εξυπηρέτηση τοπικών αλιέων και παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις μέσω της στρατηγικής αξιοποίησης για νομιμοποίηση λιμανιού/οικισμού, μελέτη και αναβάθμιση του λιμένα σε έναν μικτό χώρο, τόσο για την εξυπηρέτηση των τοπικών αλιέων όσο και για την παράπλευρη υλοποίηση μιας μικρής μαρίνας τουριστικών σκαφών με συνοδά έργα στον οικισμό που θα δώσουν ώθηση στην περιοχή.

Η ανάπτυξη του τόπου μας ήταν και παραμένει προτεραιότητά μου καθώς χρειάζονται για γίνουν πολλά ακόμα.
Έχουμε την εμπειρία και μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία π.χ. τα Επιχειρησιακά Προγράμματα με το Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, τον Μηχανισμό Στήριξης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας και την Έξυπνη Εξειδίκευση για να προχωρήσουμε σε δράσεις προς όφελος της κοινωνίας. Οι προκλήσεις είναι πολλές, οι ευκαιρίες μεγάλες και ο λαός της Αχαΐας γνωρίζει καλά πως ο Νεκτάριος Φαρμάκης μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για όλη την Δυτική Ελλάδα, η οποία από «φτωχός συγγενής» γίνεται σιγά σιγά ξανά πρωταγωνίστρια».

-Σε προσωπικό επίπεδο, γιατί ζητάτε την ψήφο των Αχαιών;

«Πάντα ήμουν παρών, στα δύσκολα και στα εύκολα, δίνοντας έναν αγώνα για να βοηθήσω τον καθένα συμπολίτη μου, με την φωνή της διεκδίκησης και της ανάδειξης των προβλημάτων. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στην κοινωνία, δίπλα σε κάθε έναν πολίτη, όπως ήμουν όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζω τις ανάγκες και τα προβλήματα της Αχαΐας και ζητώ την στήριξη των συμπολιτών μου για να μπορώ να προσφέρω μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον τόπο μου, για κάθε έναν Αχαιό ξεχωριστά που ονειρεύεται έναν ασφαλέστερο, πιο παραγωγικό και πιο σύγχρονο νομό, για να ζούμε όλοι μας καλύτερα. Κλείνοντας, ζητώ από τους συμπολίτες μου να μου δώσουν την ευκαιρία να προσφέρω».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement