Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα δέκα έργα που θα αλλάξουν την Πάτρα-«Εντολή νίκης» χαρακτήρισε την παρουσία του κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του, ο Β. Αϊβαλής

Published

on

Κάλεσμα στους Πατρινούς να δώσουν την ευκαιρία στην πόλη να αλλάξει, να αναπτυχθεί, να αναπνεύσει, να προχωρήσει μπροστά, απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Βασίλης Αϊβαλής στη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρο της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι».

Ο κ. Αϊβαλής χαρακτήρισε την μαζική συμμετοχή των πολιτών στην εκδήλωση «εντολή νίκης» και αναφέρθηκε αναλυτικά στους άξονες των προτεραιοτήτων της παράταξης για την καθαριότητα, την εξωστρέφεια, την κοινωνική πολιτική, το κυκλοφοριακό, κ.α.

Μάλιστα, παρουσίασε τα δέκα μεγάλα έργα που θ’ αλλάξουν την πόλη. Σύμφωνα με τον κ. Αϊβαλή αυτά είναι: την ολοκλήρωση του δικτύου φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την υπογειοποίηση του τρένου, την δημιουργία διαβαθμιδικού φορέα διαχείρισης του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου, τη μελέτη και κατασκευή δύο γραμμών τραμ, την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, την αποκατάσταση της Μαρίνας και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της, την κατασκευή ανοικτού θεάτρου, την αξιοποίηση του κτιρίου ΟΛΠΑ, την ανάπλαση και αξιοποίηση της περιοχής γύρω από τον Άγιο Ανδρέα και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

«Είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω μας το παλιό, το κουρασμένο, αυτό που ό,τι είχε να δώσει, το έδωσε. Είναι τώρα η ώρα να σπάσουμε την ιδιοκτησιακή αντίληψη ορισμένων για την Πάτρα. Οι πόλεις δεν είναι ιδιοκτησίες κανενός. Ό,τι δεν κινείται, λιμνάζει Ό,τι δεν αλλάζει, βουλιάζει», ανέφερε και προσέθεσε πως «για μας οι Πατρινοί δεν είναι ταμπέλες και αριθμοί. Είναι όλοι εμείς, εσείς που δεν έχουμε χρώμα, ούτε κόμμα στην αυτοδιοικητική κάλπη. Έχουμε μόνο ανάγκες και την ευθύνη να αλλάξουμε τη μοίρα μας και να πάμε μπροστά την πόλη μας, τις ζωές μας…».

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος σε άλλο σημείο της ομιλίας του προέτρεψε τους Πατρινούς να πάψουν να κοιτούν το μικρό και να στρέψουν το βλέμμα τους στη μεγάλη εικόνα. «Στο 2023 δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Χρειάζονται και οι γνώσεις και οι ικανότητες και τα ανοικτά αυτιά και τα ανοικτά μυαλά. Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα δεν μπορεί να λειτουργεί στη λογική των ιδεοληψιών, των πειραμάτων, των μπαλωμάτων και των μικροδιευθετήσεων. Δεν είμαστε το μικρό γαλατικό χωριό με το μαγικό ζωμό. Είμαστε η Πάτρα», ανέφερε.

Ο,ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πλέον έχει επέλθει κορεσμός σε επίπεδο διοίκησης. «Ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Ό,τι είχαν να προσφέρουν, το προσέφεραν. Είναι το σημείο που πρέπει να γίνει το επόμενο βήμα. Οι πόλεις είναι ζωντανοί οργανισμοί που εξελίσσονται. Και για να εξελιχθούν πρέπει αυτοί που κρατούν τη σκυτάλη να συνειδητοποιούν πότε έρχεται η ώρα να την παραδώσουν. Όταν η σκυτάλη μένει για πολλά χρόνια στα ίδια χέρια, γίνεται καθεστώς».

Κλείνοντας την ομιλία του διεμήνυσε πως «ήρθε η στιγμή να πούμε όχι στον μαρασμό, στην μιζέρια, στη συρρίκνωση, στην προχειρότητα και την κομματική πολιτική για την πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Το αξίζουμε, το θέλουμε και το μπορούμε. Θα τα καταφέρουμε».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement