Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Αναστάσιος (Τάσος) Φάκος μιλά στην «Γ» για την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βασίλη Αϊβαλή «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι»

«Καλώ τους συμπολίτες μου πρώτα να ψηφίσουν για την πόλη και μετά για τα πρόσωπα»

Published

on

 

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Από το 2015 κατέχει τα ηνία της προεδρίας του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας), ενώ από το 2019 είναι μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΕ.

Είναι γνώστης των προβλημάτων της Πάτρας μέσω της επαγγελματικής και συνδικαλιστικής του διαδρομής και για πρώτη φορά αποφάσισε να δώσει το «παρών» στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, προκειμένου να συμβάλλει με τις γνώσεις του στην επίλυσή τους. Σε συνέντευξή του στην «Γ» εξηγεί τους λόγους που συμπορεύεται με τον συνδυασμό «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Αϊβλή, θέτοντας επί τάπητος τις προτεραιότητες.

 

Kύριε Φάκο, μιλήστε μας για την απόφασή σας να κατέλθετε για πρώτη φορά στον αυτοδιοικητικό στίβο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων;

Η απόφαση ήρθε εκ των πραγμάτων ζώντας και δουλεύοντας σε αυτή την πόλη. Όταν μάλιστα ασκείς το ελεύθερο επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού έρχεσαι συνέχεια σε επαφή με ιδιώτες και επιχειρηματίες και ακούς όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οπότε αποκτάς και σφαιρική αντίληψη του τι συμβαίνει και αρχίζεις να σκέφτεσαι πώς μπορεί να διορθωθεί. Ένα σημαντικό θέμα που το ζούμε επί πολλά χρόνια επιχειρηματίες και μηχανικοί είναι οι χρήσεις γης στον Δήμο Πατρέων που αντί να κάνουν τα πράγματα καλύτερα λειτουργούν ως τροχοπέδη σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, μικρή, μικρομεσαία ή μεγάλη.

Σε αυτό το θέμα λόγω του ότι είμαι μάχιμος μηχανικός και πρόεδρος του ΠΣΔΜΗ/ΤΔΕ (Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας) θα επιμείνω σε αυτό το θέμα πάρα πολύ γιατί έχει σχέση και με όλα τα υπόλοιπα (ανάπτυξη, τουρισμό, θέσεις εργασίας κλπ.)

 

  • Γιατί με τον Βασίλη Αϊβαλή; Για ποιόν θεωρείτε πως θα πρέπει να είναι ο αυριανός δήμαρχος Πατρέων;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι σύνθετη και θα μπορούσα να μιλώ μέχρι αύριο Επιγραμματικά, θα πω ότι η παράταξη Αϊβαλή έχει πρόγραμμα συγκεκριμένο και ξεκάθαρο, έχει εμπειρία και γνώση των θεμάτων και των λύσεων που απαιτούνται και κυρίως την θέληση να προχωρήσει σε ένα μέλλον με ανάπτυξη. Με τον Βασίλη επίσης είμαστε συνάδελφοι και φίλοι από χρόνια και έχουμε δώσει κοινούς αγώνες για το Τεχνικό Επιμελητήριο και για τους συλλόγους των μηχανικών και πάντα με επιτυχία. Ελπίζω και εύχομαι και αυτός ο αγώνας να έχει την ίδια επιτυχία.

 

  • Παρουσιάστε μας κάποιες προτάσεις σας για να γίνει η Πάτρα Σπουδαία και Πάλι;

Θα σας πω ενδεικτικά κάποιες προτάσεις της παράταξής μας που σίγουρα θα βοηθήσουν να ξαναμπεί η Πάτρα στην λίστα των μεγάλων και σημαντικών πόλεων ουσιαστικά και όχι μόνο θεωρητικά.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου που θα βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για το οποίο υπάρχουν έτοιμες προτάσεις και λύσεις από αρκετά χρόνια αλλά όλα λιμνάζουν μεταξύ άρνησης, αδιαφορίας και ανικανότητας.

Σημαντική επίσης είναι η έλευση επιτέλους του τραίνου στην πόλη, στο λιμάνι στην ΒΙ.ΠΕ., έλευση που θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη σε μεγάλο βαθμό.

Ένα άλλο φιλόδοξο σχέδιο είναι η σχεδίαση και κατασκευή δύο γραμμών τραμ με κατεύθυνση η μία προς τις βόρειες συνοικίες όπου υπάρχει επίσης το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η δεύτερη προς τις νότιες συνοικίες.

Να αναφέρω ακόμα την έμφαση που θα δοθεί στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης με πολύ πιθανό την δημιουργία αντιδημαρχίας τουρισμού, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου που εμποδίζει την πρόσβαση στην θάλασσα, είμαστε απ’ όσο ξέρω η μόνη πόλη με θάλασσα στην Ελλάδα που το παραλιακό μέτωπο είναι κρυμμένο. Επίσης θα υπάρξει αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, αποκατάσταση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της μαρίνας και ένα πολύ μεγάλο θέμα είναι η προσπάθεια για την λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος και των χώρων στάθμευσης. Θα ήθελα να τονίσω ότι για πρώτη φορά το πρόγραμμα μιας δημοτικής παράταξης τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και μπορούσε ο κάθε δημότης να πει την γνώμη του και να κάνει τις παρατηρήσεις του.

 

  • Απευθυνόμενος στους Πατρινούς για ποιόν λόγο τους ζητάτε να σας ψηφίσουν στις 8 Οκτωβρίου;

Αυτό που ζητάω πρώτα από τους Πατρινούς όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μου στην εφημερίδα σας είναι να σκεφτούν και να ψηφίσουν ότι είναι καλό για την πόλη. Πιστεύω ακράδαντα πως η παράταξή μας μπορεί να κάνει και θέλει να κάνει πολλά πράγματα για να αλλάξει η Πάτρα πρόσωπο. Προσωπικά για μένα αν οι Πατρινοί κρίνουν ότι έχω το ήθος, την ικανότητα και την επάρκεια για να συμμετέχω στην προσπάθεια οι ψήφοι τους θα είναι καλοδεχούμενοι. Τονίζω όμως και πάλι πρώτα να ψηφίσουν για την πόλη και μετά για τα πρόσωπα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement