Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Για μια ανθρώπινη, ελκυστική, σύγχρονη και ευρωπαϊκή πόλη»-Ο Βασίλης Δημητρέλλος, υπ. δημοτικός σύμβουλος Πατρέων με το «σπιράλ» μιλά στην «Γ»

Published

on

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

Μετρώντας μια διαδρομή με πολυετή προσφορά στον χώρο της εκπαίδευσης, έχοντας διδάξει εκτός από γνώσεις και ήθος ο εκπαιδευτικός Βασίλειος Δημητρέλλος κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής με τον «σπιράλ» με διάθεση προσφοράς στην κοινωνία.
Σε συνέντευξή του στην «Γ» μιλά για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα με τον Πέτρο Ψωμά διεκδικώντας μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο, καταθέτοντας την αγάπη του για την πόλη του, τη νέα γενιά και όλους τους πολίτες.

Ερ. Kύριε Δημητρέλλο τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού;

– Πιστεύω ότι ένας πολίτης πρέπει να παραμένει ενεργός και να κρίνεται από τους πολίτες – ψηφοφόρους ανάλογα με την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, την πορεία και τις επιτυχίες στον επαγγελματικό του χώρο, τη συμμετοχή του σε κοινωνικές δραστηριότητες, την εικόνα που έχει δημιουργήσει στο στενό του αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον του.
Επειδή πιστεύω ότι με τις γνώσεις που κατέχω και την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, έχω τη δυνατότητα να προσφέρω στην πόλη μας, ανταποκρίθηκα στην ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του Πέτρου Ψωμά και του «σπιράλ», έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την ανάγκη της Πάτρας να αποκτήσει επί τέλους το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που της αξίζει.

Ερ. Γιατί αποφασίσατε να συμπορευτείτε με τον Πέτρο Ψωμά και σε ποια σημεία υπερτερεί;
Ο Πέτρος Ψωμάς είναι νέος, είναι δημοκράτης, είναι ηθικός και έντιμος, είναι Πατρινός και αγαπάει την πόλη του. Είναι γνώστης των προβλημάτων της πόλης και προτείνει μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επεξεργασμένες εφικτές λύσεις. Επίσης, είναι οργανωτικός, είναι συνεργάσιμος, έχει πολυετή αυτοδιοικητική εμπειρία με συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, ως εκπρόσωπος τύπου Δημάρχου, ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος, ως μέλος επιτροπών του Δήμου και έχει όραμα για την πόλη μας. Κανένας άλλος υποψήφιος Δήμαρχος δεν διαθέτει στο σύνολό τους αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτό το σχήμα, το «σπιράλ» πρέπει να στηριχτεί και να ψηφιστεί στις εκλογές της Κυριακής γιατί ανοίγει προοπτικές σε όλους τους τομείς για την πόλη μας.
Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι τα προβλήματα της Πάτρας είναι πολλά και χρονίζοντα. Η καθαριότητα της πόλης, η έλλειψη πρασίνου, η εικόνα στις πλατείες και στους οικοτόπους, το κυκλοφοριακό, είναι προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν τον πολίτη και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Το θαλάσσιο μέτωπο, το περιβάλλον, η τουριστική ανάπτυξη, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα σχολικά κτίρια, η συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου κ.α. κ.α. δεν μπορεί να περιμένουν άλλο και απαιτούν άμεσα και επιτακτικά λύσεις. Το ζητά η πόλη, το απαιτούν οι πολίτες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια νέα Δημοτική Αρχή σοβαρή, στιβαρή και ικανή. Και τέτοια είναι το «σπιράλ» έχοντας ως επικεφαλή τον Πέτρο τον Ψωμά.

Ερ. Έχετε πολυετή εμπειρία ως εκπαιδευτικός και ως προϊστάμενος σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ποιο κατά την γνώμη σας είναι το κλειδί για όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και ασκούν διοίκηση;
Είναι γεγονός ότι έχω μια πολυετή πορεία στα εκπαιδευτικά δρώμενα, καθότι υπηρέτησα όλες τις βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχω την εμπειρία άσκησης διοίκησης και γνώσεις των προβλημάτων των σχολικών υποδομών. Όσοι ασκούν διοίκηση θα πρέπει να είναι ευέλικτοι, να μάχονται καθημερινά για την βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να συμβάλλουν στην συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πρώτιστο μέλημα θα είναι η άμεση και σωστή διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία. Ο πολίτης να αισθάνεται ότι ο Δήμος είναι δίπλα του.

Ερ. Ποιο είναι το δικό σας όραμα για την Πάτρα;
Όραμά μου είναι να γίνει η Πάτρα, πόλη ανθρώπινη, ελκυστική, σύγχρονη και ευρωπαϊκή. Η Πάτρα είναι μια πόλη με σπουδαίες προοπτικές και με πολλές αναξιοποίητες ευκαιρίες. Σήμερα, δυστυχώς, υπολείπεται από το να γίνει μια ευρωπαϊκή σύγχρονη πόλη, ελκυστική για τους επισκέπτες, ανθρώπινη για τους κατοίκους της. Κι όμως μπορεί να μεταμορφωθεί. Έχω πειστεί πως το όραμα του Πέτρου Ψωμά και των συνεργατών του μπορεί να υλοποιηθεί με σκληρή δουλειά, ομαδική προσπάθεια και σωστή χρήση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων της εποχής. Θέτω κι εγώ τον εαυτό μου στη διάθεση της παράταξης, συνεισφέροντας τις διοικητικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές γνώσεις που συγκέντρωσα κατά την πολυετή δράση μου στον στίβο της ζωής και της εργασίας. Επιθυμώ να μπολιάσω τη φρεσκάδα των νέων με την εμπειρία μου. Συμμετέχω στην κοινή προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης και με αισιοδοξία για την εξέλιξη της Πάτρας σε μια πόλη-πρότυπο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Βασίλης Δημητρέλλος γεννήθηκε στο Γρηγόρι Ορεινής Ναυπακτίας και τελείωσε το Λύκειο στο Ευπάλιο Δωρίδας. Εισήχθη στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών (τρίτος πανελλαδικά), απ’ όπου αποφοίτησε ως πτυχιούχος χημικός. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο διατμηματικό τμήμα Ιατρικής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπηρέτησε ως αναπληρωτής καθηγητής σε διάφορα σχολεία της Αχαΐας (1984-1989) και ακολούθως διορίστηκε ως μόνιμος καθηγητής Χημείας στην Ηλεία. Υπηρέτησε ως Διευθυντής Γυμνασίου Βραχνεΐκων (2007-2011), Διευθυντής Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών (2011-2013), Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (2013-2021) και ακολούθως συνταξιοδοτήθηκε.
Έχει γράψει κυρίως επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, έχει διοργανώσει, συμμετάσχει και υλοποιήσει συνέδρια, έχει συγγράψει και υλοποιήσει εθνικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Διαθέτει πλούσια, ποικίλη και πολύχρονη εκπαιδευτική, συνδικαλιστική, διοικητική, αθλητική, κοινωνική δραστηριότητα και εμπειρία. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Χημικών. Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας της Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας (1988-1989) και Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας (1991-1992). Υπήρξε εθελοντής αιμοδότης και συμμετείχε επί διετία στο Δ.Σ. του αθλητικού σωματείου «Πατρέας». Είναι μέλος του Συλλόγου των εν ΠάτραιςΝαυπάκτιων στο Δ.Σ. του οποίου ήταν επί χρόνια Αντιπρόεδρος. Από το 1989 είναι παντρεμένος με τη Μαριγούλα Μαργαρίτη, καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τη Ρίλια (τελειώνει ειδικότητα ως Παιδίατρος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού») και τον Νίκο (κάνει την ειδικότητά του ως Θωρακο-Καρδιοχειρουργός στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement