Connect with us

Ελλάδα

Κασσελάκης: Συνεργασίες όπου χρειάζεται, στόχος ο αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

Εισήγηση να γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024 έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία πραγματοποιείται σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, μετά το σκληρό κείμενο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης «Ομπρέλα», η οποία εκτόξευσε βαριές κατηγορίες κατά του αρχηγού.

Και παρότι τα μέλη της «Ομπρέλας» ζήτησαν να διεξαχθεί άμεσα, δηλαδή τον Νοέμβριο, το έκτακτο συνέδριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να διεξαχθεί αφού θα έχει προηγηθεί ένας συγκροτημένος και αναλυτικός διάλογος. Γι’ αυτό, εξάλλου, εισηγήθηκε τη διοργάνωση 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, που θα ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβριο και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, μίλησε για «ένα συνέδριο το οποίο θα εκφράσει την ενότητα, τη σύνθεση και τη φυγή προς τα εμπρός. Ένα συνέδριο που θα μας οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία που θα καταγραφεί και στις ευρωεκλογές» και προσέθεσε: «Πιστεύω σε εσάς, πιστεύω σε εμάς, πιστεύω ότι μαζί θα κερδίσουμε. Πηγαίνουμε σε ένα μεγάλο συνέδριο για την κοινωνία».

«Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είναι και πρέπει να είναι ο σχηματισμός αυτοδύναμης προοδευτικής κυβέρνησης»

Παράλληλα, εισηγήθηκε τη διοργάνωση 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων: «Ταυτόχρονα και παράλληλα με αυτά, το κόμμα θα ασχοληθεί και με συγκεκριμένες θεματικές (ενδεικτικά: ακρίβεια, κοινωνικό κράτος, στέγη και κόκκινα δάνεια, πρωτογενής παραγωγή, ευρωπαϊκό όραμα, θεσμοί, σύγκλιση μένα Ευρώπη κ.α). Όλα αυτά θα ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβριο και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Γενάρη. Θα πάω και στις 13 περιφέρειες. Χρειαζόμαστε την εμπλοκή της κοινωνίας. Τη ενεργό συμμετοχή του συνόλου των μελών του κόμματος, αλλά και της κοινωνίας. Την εμπλοκή της αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων, των παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων, των επιστημόνων, των ανθρώπων του πολιτισμού».

«Συμμαχία όπου χρειάζεται – Στόχος μας η αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»
Μιλώντας για τη λειτουργία του κόμματος και τις συνεργασίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μια συνεργασία που θα την εκφράσουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε, για συνεργασία και συμπόρευση με τις προοδευτικές δυνάμεις, είτε αυτές ανήκουν στην Αριστερά, είτε στον σοσιαλιστικό χώρο, είτε στους πράσινους», ενώ είπε πως δεν θα επεκταθεί περαιτέρω, γιατί θέλει να συνεδριάσουν «με μοναδικό θέμα την Ευρώπη και τη στρατηγική μας ενόψει ευρωεκλογών».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είναι και πρέπει να είναι ο σχηματισμός αυτοδύναμης προοδευτικής κυβέρνησης» και εξήγησε πως μιλά για συμμαχία με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις «όταν και όπου χρειάζεται για να ανακοπούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ: από τις αυτοδιοικητικές εκλογές (όπως ήδη κάναμε), τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς συλλόγους μέχρι και τη Βουλή, ενάντια στα οπισθοδρομικά νομοσχέδια της κυβέρνησης».

Ροή ειδήσεων

Advertisement