Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Χτυπήθηκε» από τον «Ντάνιελ», αλλά επέδειξε μεγαλοψυχία-Παράδειγμα προς μίμηση ο Δημήτρης Χάψας από τη Γουμένισσα Καλάβρυτων

Published

on

Η κακοκαιρία «Ντάνιελ» τον περασμένο Σεπτέμβριο κατέστρεψε κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς και στην Αχαΐα.
Λίγο πριν την συγκομιδή μήλων, η ισχυρή χαλαζόπτωση κατέστρεψε όλη την σοδειά στην Γουμένισσα Καλαβρύτων.

Ο Δημήτρης Χάψας, γεωργός στο επάγγελμα, πατέρας τριών παιδιών και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Γουμένισσας, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία καθώς «χτυπήθηκαν» δεκάδες τόνους μήλα, που με πολύ κόπο και κόστος, καλλιεργούσε όλο το χρόνο.
Ωστόσο, ότι απέμεινε από την σοδειά του (περίπου ένας τόνος), την προσέφερε στην τοπική Εκκλησία, προκειμένου να διανεμηθεί στις κοινωνικές δομές και στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.

Όπως έγραψε το Kalavrytanews.gr, πρόκειται για μια πράξη αξιέπαινη και μοναδική, από έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό και δραστήριο. Ο ίδιος, με την ταπεινότητα που το διακρίνει δεν το έκανε γνωστό, ωστόσο ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, τον επαίνεσε δημόσια γνωστοποιεί την αξία της φιλανθρωπίας, ως παράδειγμα προς μίμηση, αναφέροντας:

“Η πράξη του αυτή αποτελεί ταυτόχρονα ευχαριστική αναφορά στον Θεό, αλλά και ικετήρια προσευχητική δέηση, ώστε με τη βοήθεια του Χριστού μας να κατορθώσει να αντιμετωπίσει τις ζημίες που προκάλεσε η φυσική αυτή καταστροφή. Άλλωστε, η προσφορά και αφιέρωση οπωρών στον Θεό από τους καλλιεργητές της γης αποτελεί αρχαία πράξη της Εκκλησίας με σκοπό τον καθαγιασμό των ιδίων, αλλά και του επίπονου και επίμοχθου έργου τους.”
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, εκφράζει τις ευγνώμονες ευχαριστίες και την πατρική του αγάπη προς τον κ. Χάψα, δεόμενος στον Κύριο να ευλογεί και να καθαγιάζει την οικογένειά του, καθώς και το κοπιώδες έργο του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement