Connect with us

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δεκατρείς συλλήψεις και δύο τραυματίες στα οπαδικά επεισόδια – Με τσεκούρια και τέιζερ χτυπούσαν τον 35χρονο

Published

on

Δέκα τρεις συλλήψεις και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός οπαδικού επεισοδίου που σημειώθηκε το απόγευμα χθες Κυριακή στην περιοχή της αερογέφυρας της οδού Βούλγαρη, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπου συνεπλάκησαν δύο πολυπληθείς ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ και του ‘Αρη.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι 13 συλληφθέντες – μεταξύ αυτών και οι δύο τραυματίες – είναι ηλικίας 16 έως 37 ετών, οπαδοί των δύο ομάδων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Η δικογραφία τούς καταλογίζει, κατά περίπτωση, τις εξής πράξεις: παράβαση του Αθλητικού Νόμου, συμπλοκή, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων (αντίσταση), παράβαση της νομοθεσίας αναφορικά με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής κατέσχεσαν δώδεκα κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ στειλιάρια, πυροσβεστήρα, σιδερένια αλυσίδα και μεταλλικό αντικείμενο.

Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπολοίπων προσώπων που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.

Με τσεκούρια και τέιζερ χτυπούσαν τον 35χρονο 

Μέχρι και τσεκούρια χρησιμοποίησαν οι δράστες της άγριας επίθεσης με οπαδικά κίνητρα, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, με θύμα έναν 35χρονο, έξω από νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης, ο οποίος εκπροσωπεί τον 35χρονο, ο άντρας βρίσκονταν στο μαγαζί και έπινε ποτό με την παρέα του όταν κάποια στιγμή βγήκε έξω από το κατάστημα και άγνωστοι του φώναξαν να πλησιάσει στο μέρος τους.

«Τότε μία ομάδα 30 ατόμων του επιτέθηκε άγρια, ενώ περίπου 10-12 από τους συμμετέχοντες στην επίθεση κρατούσαν σίδερα, τέιζερ, δρεπάνια, μέχρι και τσεκούρια. Ξεκίνησαν να τον χτυπούν και έβριζαν την ομάδα που υποστήριζε. Έβαλε μπροστά τα χέρια και τα πόδια για να προστατευτεί, ουσιαστικά «κουλουριάστηκε» και δέχθηκε πολλά χτυπήματα. Αυτοί που δε χτυπούσαν κρατούσαν πυρσούς και φωτοβολίδες», αναφέρει ο κ. Καραγιάννης.

Το θύμα φαίνεται ότι γλίτωσε τα χειρότερα επειδή κόσμος που αντιλήφθηκε την επίθεση που δέχονταν, ξεκίνησε να φωνάζει προς τους δράστες και ειδοποίησαν την αστυνομία. Ωστόσο, το περιστατικό δεν έληξε εκεί, αφού ο άντρας μπήκε στο μαγαζί για να ζητήσει βοήθεια από τους φίλους του, τα άτομα επέστρεψαν και του όρμησαν ξανά. «Τον εγκλώβισαν στην είσοδο του μαγαζιού και του επιτέθηκαν ξανά, ενώ απομακρύνθηκαν όταν μπήκε κόσμος ανάμεσά τους», αναφέρει ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το θύμα.

Ο 35χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και λίγες ώρες αργότερα έλαβε εξιτήριο. Από τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε φέρει πολλά τραύματα στα χέρια και τα πόδια, τα οποία χρησιμοποίησε ως «ασπίδα» για να προστατευτεί.

Ανησυχία για δεύτερο οπαδικό επεισόδιο

Στο μεταξύ, νέο επεισόδιο μεταξύ οπαδών σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της αερογέφυρας της Βούλγαρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 οπαδοί του ΠΑΟΚ που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες και επέστρεφαν από τη Μίκρα συγκρούστηκαν με ισάριθμους οπαδούς του Άρη στη συμβολή της Καραμανλή με τη Βούλγαρη.Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές.

Την προανάκριση και για τις δύο υποθέσεις έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

Οργή αστυνομικών για τα οπαδικά επεισόδια

Τα δύο επεισόδια με διαφορά μόλις λίγων ωρών που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των αστυνομικών.

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βαρεθήκαμε να δικαιωνόμαστε … Μια στρατιά αστυνομικών έξω από τις θύρες και σε κεντρικό σημείο της πόλης οπαδικό… Τα λέγαμε τα λέμε αλλά πέρα βρέχει .Δεν χρειάζεται να είσαι παντογνώστης για να αντιληφθείς το σωστό και το λάθος. Απλά χρειάζεται να μην είσαι ευθυνόφοβος και να θες το κοινό καλό».

Στη συνέχεια προσθέτει: «Όταν ο πρωθυπουργός στις 16 Αυγούστου μιλούσε για επιστροφή της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τις θύρες κάποιοι όφειλαν να τον προστατεύσουν. Αντ’ αυτού διέταζαν κατά εκατοντάδες αστυνομικούς να κάνουν τους security των ΠΑΕ. Τα γεγονότα πριν λίγες βδομάδες σε ντέρμπι στην πόλη μας, της προηγουμενης βδομάδας αλλά και τα σημερινά εκθέτουν τους πάντες. Και τώρα για ακόμη μια φορά θα τρέξουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement