Connect with us

Μαγειρική

  Βίδες με ταραμά και λεμόνι       

Published

on

  

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. βίδες

30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

50ml ούζο

50γρ. ταραμά λευκό

χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι

1 μικρό ματσάκι άνηθο

2 παξιμάδια

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι να βράσει. Ρίχνετε τις βίδες και τις βράζετε για 8 λεπτά. Τις σουρώνετε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σοτάρετε το σκόρδο πολτοποιημένο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και προσέχοντας να μη μαυρίσει. Σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ταραμά, τα ζυμαρικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε, πιπέρι και τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Μοιράζετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με χοντροτριμμένο πιπέρι και τρίμματα παξιμαδιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ζυμαρικό χωρίς αυγό θέλετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement