Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ηδονής oμολογία»-Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σήμερα στην Πάτρα για την παρουσίαση ποιητικής συλλογής

Published

on

Οι εκδόσεις Πηγή διοργανώνουν σήμερα στην Πάτρα εκδήλωση για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Παπαδημητρακόπουλου με τίτλο «Ηδονής Ομολογία».

Η εκδήλωση θα γίνει στις 19:00, στο Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172β) στην Πάτρα σε ατμόσφαιρα συμποσίου και με ήχους απο αυλό, με κάστανα, κουκιά και κόκκινο κρασί και θα ακολουθήσει μια διαδραστική ανάγνωση της Ποιητικής Συλλογής.

Παρουσίαση: Ιωάννα Παλιοσπύρου – Ιδρύτρια «Ioanna Paliospirou Foundation».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αντώνης Δ. Σκιαθάς – Ποιητής, Πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως, Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος – Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Άννα Μαρία Ρογδάκη – Πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Πάτρας, Κατερίνα Βέργη – Γραμματέας Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών, Παράρτημα Πάτρας

Την εκδήλωση χαιρετίζουν: Χαράλαμπος Μπονάνος – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Βίβιαν Σαμούρη – Αντιδήμαρχος Δήμου Πατρέων

Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν στο «Ioanna Paliospirou Foundation» υπέρ της στήριξης των οικογενειών των εγκαυματιών.

Είσοδος ελεύθερη.

Ο Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος ανέφερε «ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα μπορεί να δείχνει απελευθερωμένος και συναρπαστικός αλλά ταυτόχρονα είναι μπερδεμένος και ανησυχητικός. Η κοινωνιολογία (sociology) – η οποία μπορεί να εκφραστεί μέσω της Λογοτεχνίας -μπορεί να οριστεί απλά ως η επιστημονική μελέτη της ανθρώπινης ζωής, των κοινωνικών ομάδων, ολόκληρων κοινωνιών και γενικώς του κόσμου των ανθρώπων στο σύνολό του. Μπορεί να είναι ένα εντυπωσιακό και συναρπαστικό εγχείρημα, μιας και αντικείμενο μελέτης είναι η ίδια η συμπεριφορά μας ως κοινωνικά όντα στις σχέσεις μας με τους πολλούς άλλους ανθρώπους.

Με αφορμή λοιπόν τον Τίτλο της Ποιητικής μου Συλλογής. Συγκεκριμένα με την λέξη ΗΔΟΝΗ. Ήθελα να προσδιορίσω μαζί σας τι είναι η Ηδονή; Τι σημαίνει στην πραγματικότητα η λέξη ηδονή; Η ηδονή (ή ευχαρίστηση) είναι μια ευρεία ομάδα ψυχικών καταστάσεων όπου οι άνθρωποι την θεωρούν ως θετική, απολαυστική ή αξίζει να αναζητηθεί. Περιλαμβάνει και πιο συγκεκριμένες ψυχικές καταστάσεις όπως χαρά, ψυχαγωγία, απόλαυση, έκσταση, ευφορία. Η πρώιμη ψυχολογική έννοια της ηδονής, η αρχή της ηδονής, την περιγράφει ως μηχανισμό θετικής ανατροφοδότησης που κινητοποιεί τον οργανισμό να αναδημιουργήσει την κατάσταση που έχει βρει ως ευχάριστη, και να αποφύγει παρελθοντικές καταστάσεις που προκαλούν πόνο. Και αυτός είναι ο λόγος που έγραψα αυτή την Ποιητική Συλλογή για να βρούμε εκείνον τον τρόπο που θα αποφεύγουμε καταστάσεις που μας προκαλούν πόνο και θα προσελκύουμε καταστάσεις που θα μας προκαλούν θετικά συναισθήματα και μόνο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement