Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ετοιμάζουν την πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το δίκτυο αποχέτευσης

Published

on

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να είναι έτοιμη και να έχει βγει στον διαδικτυακό αέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στο έργο της β’ φάσης στις ζώνες γ’ προτεραιότητας.

Μέσω της πλατφόρμας αυτής τα νοικοκυριά που ανήκουν στις παραπάνω περιοχές και θέλουν να απαλλαγούν από τους βόθρους θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν την σχετική αίτηση και να δηλώνουν ότι θέλουν να συμπεριληφθούν στην επέκταση του δικτύου.

 

Το έργο αυτό είναι πλέον στην τελική φάση της ολοκλήρωσης του. Η λειτουργία του θα ξεκινήσει με βάση τις εκτιμήσεις στο τέλος του α’ εξαμήνου του νέου έτους, αφού πρώτα γίνει το ανάλογο δοκιμαστικό του όλου δικτύου.

 

Μέσα από το έργο αυτό αναμένεται να απαλλαγούν χιλιάδες νοικοκυριά της Πάτρας από τους βόθρους (με μια πρόχειρη εκτίμηση πάνω από 30.000) και ταυτόχρονα να πάρει μια σημαντική ανάσα μέσω της σύνδεσης με τον Βιολογικό Καθαρισμό ένα μεγάλο μέρος της θαλάσσιας και παράκτιας ζώνης της πόλης.

 

Από εκεί και πέρα έτοιμη είναι η μελέτη της ΔΕΥΑ Πατρών για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της γ’ φάσης, στις ζώνες δ’ προτεραιότητας που αφορούν τις οικιστικές ενότητες γύρω από την πόλη με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement