Connect with us

Ελλάδα

«Παρών» στην πολιτική σκηνή δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέδος χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του

Published

on

Το πρώτο πολιτικό βήμα μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος προαναγγέλλοντας την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή χωρίς όμως να ανοίγει τα χαρτιά του αν θα ιδρύσει κόμμα ή όχι.

Στην ομιλία θέσεων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ο πρώην υπουργός αυτοπροσδιορίστηκε ως κεντρώος-μεταρρυθμιστής πολιτικός και εξήγησε γιατί έφυγε από το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

«Θα είμαι παρών για να συνδράμω στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες προς όφελος της πατρίδας και του λαού»

«Η κίνηση μου να φύγω ήταν επιβεβλημένη και βαθύτατα πολιτική. Δεν έφυγα όμως από την ίδια την πολιτική (…)» ανέφερε και ανέπτυξε τις βασικές θέσεις του δηλώνοντας με παρρησία «θα είμαι παρών για να συνδράμω στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες προς όφελος της πατρίδας και του λαού. Θα είμαι παρών στο χώρο του Κέντρου της πολιτικής. Θα είμαι παρών σε κάθε περίπτωση».

Οι θέσεις του
Ανδρέας Λοβέρδος ξεκίνησε με τις θέσεις του για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, στη Λωρίδα της Γάζας.

«Τα μέλη της Χαμάς δεν είναι ούτε μαχητές, ουτε αγωνιστές. Τα όπλα τους δεν είναι όπλα αντίστασης. Τα όπλα τους σκοτώνουν αθώο κόσμο. Παιδιά, γυναίκες, υπερήλικες. Είναι τρομοκράτες και η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Η Χαμάς δεν είναι η Παλαιστίνη, αλλά και η Παλαιστίνη δεν είναι η Χαμάς» ήταν τα πρώτα του λόγια εκτιμώντας ότι «περισσεύει η υποκρισία (…) και ο αντισημιτισμός που σηκώνει κεφάλι και δυστυχώς στη χώρα μας συνδέεται αυτές τις μέρες πρωτίστως με την Αριστερά». Δικαιολόγησε μάλιστα γιατί χειροκρότησε την απόφαση της Ελλάδας να απέχει από το ψήφισμα των Αραβικών Χωρών στον ΟΗΕ για τη Γάζα. «Γιατί, μεταξύ άλλων, δεν έπρεπε να πούμε ναι σε ένα ψήφισμα που δεν ξεκαθάριζε ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση», όπως είπε.

Μίλησε ακόμα για «παράτυπη μετανάστευση» που «είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του 21ου αιώνα πλάι στην καταστροφή του περιβάλλοντος» λέγοντας πως «όσο οι ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ κοιτούν και απλώς καταδικάζουν χωρίς να πράττουν, τόσο οι πολίτες θα απομακρύνονται από τους πολιτικούς και την πολιτική».

Για την ασφάλεια του πολίτη τόνισε πως «είναι πρωταρχική ευθύνη του κράτους να προστατεύει τον πολίτη. Και είναι προσωπική ευθύνη του κάθε πολιτικού να το αποδεικνύει αυτό εμπράκτως».

Για τη σύμπλευση και συνεργασία των «προοδευτικών δυνάμεων» υποστήριξε: «Αρκετά με τις γενικότητες. Αρκετά με τις αοριστίες. Αρκετά με τα κρυμμένα λόγια. Να μας πούνε όσοι το υποστηρίζουν αυτό, πρώτα απ΄όλα ποιες είναι αυτές οι ‘’προοδευτικές’’ δυνάμεις. (…) Γιατί προφανώς και δεν αναφέρονται στους νεφελίμ. Στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται. Εγώ τολμώ. Ως πολιτικός του Κέντρου προφανώς και λέω όχι σε συνεργασία με όσους αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί, αλλά μας απέδειξαν πως είναι μαύρο σκοτάδι».

Δεν θέλει να αιφνιδιάσει
Για την οικονομία ανέφερε πως σήμερα το κόστος ζωής έχει ξεφύγει. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών (λάδι, ηλεκτρικό ρεύμα, …). Δεν αρκεί, όμως, να το λες αυτό. Πρέπει και να πράττεις τα δέοντα. Και σε αυτόν τον τομέα κυρίες και κύριοι εγώ τις εξετάσεις μου τις πέρασα με επιτυχία. Και η σφραγίδα μου είναι οι μεταρρυθμίσεις κρίνοντας επίσης πως «χρειάζεται πολιτική βούληση, χρειάζεται αποφασιστικότητα, χρειάζεται τεχνογνωσία για να κάνεις μεταρρυθμίσεις».

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων είπε «ναι» γιατί «είναι σωστό, είναι δίκαιο, είναι συμφέρον, είναι μεταρρυθμιστικό».

Κλείνοντας ζήτησε λίγο χρόνο για να πάρει τις τελικές αποφάσεις του. «Μου λέτε να κάνω κόμμα, μου λέτε να προσχωρήσω στην Νέα Δημοκρατία» υποστήριξε και πρόσθεσε πως έχει και ίδιος άποψη αλλά «δεν θέλει να αιφνιδιάσει, να πάρει μια βίαιη απόφαση αλλά να σταθμίσει τις απόψεις» με όσους συνομιλεί και «τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου».

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement